Bitcoin gerçeği Epstein belgelerinde ortaya çıktı: İsrail kontrolü ele geçirmiş

Epstein dosyalarından çıkan dosyalar, Bitcoin’in perde arkasında İsrail tarafından yönlendirildiği ve “merkeziyetsizlik” söyleminin sorgulanması gerektiği gözler önüne serdi.

Bitcoin gerçeği Epstein belgelerinde ortaya çıktı: İsrail kontrolü ele geçirmiş
Bitcoin gerçeği Epstein belgelerinde ortaya çıktı: İsrail kontrolü ele geçirmiş
GİRİŞ 03.02.2026 11:06 GÜNCELLEME 03.02.2026 11:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Epstein dosyalarından ortaya çıkan belgeler, kripto para dünyasında büyük yankı uyandırdı. Belgelerde, İsrail’in yaklaşık on yıldan uzun bir süre önce Bitcoin ağı üzerinde ciddi bir nüfuz kurduğu gösteriyor. Belgelerde yer alan konuşmalara göre İsrail, Bitcoin’in çekirdek geliştiricilerinin yaklaşık yüzde 60’ının maaşlarını finanse etti ve perde arkasında son derece gizli teşvikler sundu.

Dosyalarda ayrıca, tartışmalı finansçı Jeffrey Epstein ile İsrail’in, Bitcoin ekosistemi üzerinde etkili olduğu bilinen Blockstream’e büyük yatırımcılar arasında yer aldığını gösteriyor.

Blockstream’in, stabil kripto para Tether ile olan iş birlikleri de bu iddiaları daha da dikkat çekici hale getiriyor.

İddialara göre karşılıksız Tether basımıyla Bitcoin fiyatının manipüle edilebildiği, geliştiricilerin büyük bölümünün finanse edilmesi sayesinde ağın kod yapısı üzerinde etkili olunduğu ve Bitcoin düğümlerinin (node) önemli bir kısmının kontrol altında tutulduğu belirtiliyor.

MERKEZİYETSİZLİK YALANI PATLADI MI?

Ortaya çıkan bu tablo, Bitcoin’in “merkeziyetsiz” yapısının sanıldığı kadar bağımsız olmayabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Uzmanlar, bu iddiaların bile kripto para dünyasında ciddi bir güven krizine yol açtığını ifade ediyor. Bitcoin’in tek bir devletin perde arkasındaki etkisine açık olabileceği iddiası, merkeziyetsizlik vaadinin sorgulanmasına neden oldu.

Son yıllarda kripto yatırımcıları, gizli balinaların yol açtığı Bitcoin’deki aşırı volatiliteden şikâyet ediyordu.

 

Kimden: jeffrey E. (jeevacation@gmail.com)
Gönderildi: 25/04/2015 17:06:32
Kime: Joichi Ito
Konu: Ynt: Dijital Para Girişimi

Gavin akıllıca davrandı.
25 Nisan Cumartesi günü saat 10:57’de Joichi Ito şöyle yazdı:
“Bu turda hızlı hareket etmemizi sağlayan finansmanı üstlenmek için hediye fonlarını kullandık. Teşekkürler.”
– Joi

İletilen mesajın başlangıcı:
Kimden: Joi Ito
Konu: Dijital Para Girişimi
Tarih: 25 Nisan 2015, 10:25:09 (EDT)

Bitcoin ve dijital para birimleri önemli bir trend haline gelmeye başladığı için Media Lab bu alanda bir girişim başlattı.
Blockchain/Bitcoin’in neden internet’e benzediğini düşündüğümü anlatan bir blog yazısı yazdım:
 

Bitcoin’in şu anki organizasyon yapısı, çekirdek koduna katkı sağlayan beş çekirdek geliştirici ve yaklaşık yüz geliştiricinin bulunması şeklinde. Bu beş çekirdek geliştirici, Linux’un Linus Torvalds’ı gibidir. Çekirdek koda hangi değişikliklerin yapılacağına onlar karar verir. Bu beş kişiden biri baş geliştirici Vladimir, bir diğeri ise Baş Bilim İnsanı Gavin’dir.

Gavin, Vladimir ve Cory (önemli bir katkı sağlayan geliştirici) kâr amacı gütmeyen Bitcoin Vakfı adlı bir organizasyon tarafından ücretlendiriliyordu. Birkaç hafta önce, vakıf “iflas etti” ilan edildi. (https://bitcoinfoundation.org/forum/index.php?/topic/1284-the-truth-about-the-bitcoin-foundation/) Birçok kuruluş, vakfın çöküşüyle oluşan boşluğu doldurmak ve geliştiricilerin kontrolünü ele almak için harekete geçti. Biz de hızlı davrandık; ilgili tüm paydaşlarla görüştük ve üç geliştirici Media Lab’e katılmaya karar verdi. Bu bizim için büyük bir kazanım.

 

KAYNAK: HABER7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 8
  • İsimsiz 15 dakika önce Şikayet Et
    Israil değildir de Illuminati gibi Deccal'in hizmetçisi olan ülkeler vardır arkasında.
    Cevapla
  • misafir 51 dakika önce Şikayet Et
    para yahudinin inancıdır. onun için her türlü dolap çevriliyor. dolar sanki çok masum. tüm insanların alın terinin sömürüldüğü sistemin adıdır kapitalizim(siyonizm.). tek çözüm tek ilaç gerçek İslami sistem
    Cevapla
  • metin baba 54 dakika önce Şikayet Et
    bunun bilinmesi için episteyin den belge görmeye gerek yoktur çünkü para dedin mi dünyada Yahudiler akla gelir Yahudi'nin eli olmayan finans sistemi yaşama imkanı var mi
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    en Her zaman uyardım Almayın şu Zırtkoini diye.Bu zırtkoin ile Acayib Dümenler çeviriyorlar.Sizede Seyretmesi kalıyor.
    Cevapla
  • Selim 1 saat önce Şikayet Et
    Kısaca Üçkağıt. coin=Hile, Hurda, Hırsızlık.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle