Restoranlarda yeni dönem başlıyor: Kasada yaşanan sürpriz tarihe karıştı!
Ticaret Bakanlığı, kafe ve restoranlarda uygulanan kuver, servis ve masa ücreti gibi ek maliyetlerin tüketiciden tahsil edilmesine ilişkin olarak hareket geçti. Bahşişler artık sadece gönüllülük esasına göre verilebilecek.
Restoranlarda müşterilerden alınan zorunlu servis ve masa ücretleriyle ilgili yeni bir düzenleme gündemde. Ticaret Bakanlığı, bu uygulamalara yönelik şikâyetler üzerine harekete geçti. Yeni düzenlemenin kısa süre içinde hayata geçirilmesi bekleniyor.

ZORUNLU BAHŞİŞ DAYATMASINA SON
Ticaret Bakanlığı, kafe ve restoranlarda uygulanan 'zorunlu bahşiş', 'servis ücreti', 'kuver' ve 'masa ücreti' uygulamalarına yönelik yeni bir düzenleme için harekete geçti.
Edinilen bilgilere göre, yeni düzenleme ile birlikte tüketicilerden yalnızca yedikleri ve içtikleri ürünlerin bedeli tahsil edilecek. Servis ücreti, kuver ücreti ve masa ücreti gibi ek kalemlerin alınmasına izin verilmeyecek.

EKMEK VE SUYA ÜCRET DÖNEMİ KAPANIYOR
Bahşiş uygulaması ise tamamen gönüllülük esasına bırakılacak. Menüde yer alsa dahi zorunlu servis bedeli yansıtılamayacak. Masaya getirilen ekmek gibi ikramların da ayrı bir ücret kalemi olarak hesaba eklenemeyeceği belirtildi.
Düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte, tüketicinin kasada karşılaştığı beklenmedik ek ücretlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.
-
Mert 9 dakika önce Şikayet EtGramajları da. YazılsınBeğen
-
misafir 9 dakika önce Şikayet EtYaniBeğen
-
Misafir 11 dakika önce Şikayet Etfiyatı ana menünün icine gömer olur biterBeğen
-
kunta kinte 12 dakika önce Şikayet Etbaşka şeylere ekler ler sıkıntı yapmazlar zihniyet değişmediği sürece düzelmezBeğen Toplam 2 beğeni