Borsada, tüm zamanların en yüksek seviyesi! 13 bin puanı aştı
Son dakika haberi: Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne 12.924,20 puandan başlayarak tüm zamanların en yüksek açılış seviyesine ulaşmasının ardından 13.006,36 puanı geçip günün ilk yarısında yeni rekora imza attı.
Son dakika haberi... Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,57 yükselişle 12.924,20 puana çıkarak rekor seviyeden başladı. Endeks daha sonra 13.000 puanı aşarak tarihi zirvesini gördü.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,21 değer kazanarak 13.006,36 puana çıktı.
Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 154,87 puan ve yüzde 1,21 artışla 13.006,36 puana yükseldi.
Toplam işlem hacmi 96,3 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,98, holding endeksi ise yüzde 0,81 değer kazandı.
Sektör endekslerinde en çok yükselen yüzde 2,92 ile sigorta, en fazla düşen ise yüzde 0,94 ile gayri menkul yatırım ortaklığı oldu.
Küresel piyasalarda, jeopolitik gelişmelere dair haber akışı ve ABD ekonomisinin güçlü kaldığına işaret eden makroekonomik veriler fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor.
Yurt içinde ise BIST 100 endeksi, günün ilk yarısını genele yayılan alımların etkisiyle pozitif seyirle tamamlarken, 13.030,83 puanı görerek rekor tazeledi.
FİTCH RATİNGS VE MOODY'S'İN TÜRKİYE DEĞERLENDİRMESİ BEKLENİYOR
Analistler, bugün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Fitch Ratings ve Moody's'in Türkiye değerlendirmelerinin beklendiğini belirtti.
Bunlara ek olarak bugün yurt içinde finansal hizmetler güven endeksi, finansal hesaplar raporunu, yurt dışında ise dünya genelinde imalat sanayi ve hizmet sektörü PMI verileri başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 13.00 ve 13.100 puanın direnç, 12.700 ve 12.600 puanın ise destek konumunda olduğunu ifade etti.
-
Vatandaş Rıza 15 dakika önce Şikayet EtBorsa 13.000 i geçmiş tamam da hisselerin yönü aşağı...Fark eden ne...Varsın Borsa 20.000 olsun. SPK denetleme görevini tüm hisseler üzerinde tam yapsın bize yeter.Beğen
-
Çetin Aydın 55 dakika önce Şikayet EtÇözüm: Altının ekonominin üretim kapasitesini, yatırım hacmini arttırması için Milliyetçi Hareket Partisinin- MHP nin meclise sunduğu hurda teşviği yasası çıkarılırsa Halk arabaya kavuşur, yine Devletimiz Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesini yaptı, özellikle hizmet belediyeciliği yapan AK Parti Belediyeleri de konut ve arsa projeleri yaparsa altın yatırıma dönüşür.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Burak 57 dakika önce Şikayet EtHerşeye gelen fais zamlardan belli gerçekten gecinemiyoruzBeğen Toplam 1 beğeni
-
Can 1 saat önce Şikayet EtDünyadaki küresel faiz sisteminin bir parçası borsa.İnanmazsanız bir bilene sorun.Hatta ben buna bir de kumar sistemini de ekliyorum.Beğen
-
Genç Yatırımcı 1 saat önce Şikayet Etİsdemir hissesi ne zaman bölünecek bilgisi olan varmı ?Beğen Toplam 1 beğeni