KKTC'de asgari ücret belli oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) asgari ücret net 52 bin 738 TL, brüt 60 bin 618 TL olarak açıklandı.

GİRİŞ 09.01.2026 23:11 GÜNCELLEME 10.01.2026 09:27
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

KKTC'de yeni asgari ücret belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2026 yılının ilk asgari ücretini belirlemek amacıyla üçüncü kez toplandı. Başkent Lefkoşa’daki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Toplantı Salonu’nda saat 13.30’da başlayan toplantıya KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu başkanlık etti.

YAVRU VATAN'DA ASGARİ ÜCRET NET 52 BİN 738 LİRA OLDU

Toplantıya işçi tarafını temsilen Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu başkanlığındaki heyet ile işveren tarafını temsilen Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası Temsilcisi Cengiz Alp başkanlığındaki heyet katıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Hasipoğlu, asgari ücretin oy çokluğuyla tavsiye kararı olarak belirlendiğini ve kararın Bakanlar Kurulu’na iletileceğini söyledi.

Hasipoğlu, belirlenen asgari ücretin saatlik 349,71 TL, günlük 2 bin 797,75 TL, haftalık 13 bin 988,76 TL, aylık net 52 bin 738 TL, brüt 60 bin 618 TL olduğunu açıkladı.

2025 yılında net 44.546 TL olan asgari ücret, yeni yılla birlikte net 52 bin 738 liraya yükselmiş oldu.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 29
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    ana,baba vatanda niye düşük
    Cevapla
  • Bir dost 1 ay önce Şikayet Et
    Alan ne kadar büyükse mantıken o kadar düşük olması gerekir. İdeal asgari ücret sıfırdır.
    Cevapla
  • Emekli’ye Cevap 1 ay önce Şikayet Et
    Eko’nun Kıbrıs ile ne alakası var
    Cevapla
  • Trakyalı 1 ay önce Şikayet Et
    Jet alakası var...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Sularını deniz altından yapılan borularla Türkiye sağlıyor. Kumarhane turizmi, yerel üniversiteler nedenli bir miktar geliri var başkaca düzgün bir geliri yok. Türkiye’den gelen mali destekler olmasa sadece saydığım gelirlerle yaşayamazlar. Ama yine de bazıları Türkiye’ye küfür edip nefret ederler… Türkiye olmasaydı “Birleşik Kıbrıs” olarak AB’ye girecektik diyenler çoğunlukta
    Cevapla
  • Kul Hakkı 1 ay önce Şikayet Et
    Hangimiz yavru
    Cevapla
  • İzan 1 ay önce Şikayet Et
    Kadınlar iş hayatına daha çok girdi herşey daha çok pahalı oldu araştırın bakın yalan değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle