Trafikte ezber bozan hamle! 81 ilde tabela operasyonu tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, karayollarındaki levha sadeleştirme çalışmalarının tamamlandığını belirterek 58 bin 246 levhanın söküldüğünü açıkladı.

GİRİŞ 02.01.2026 10:58 GÜNCELLEME 02.01.2026 12:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ülke genelinde karayollarında hız sınırını belirleyen işaretlemelerde sadeleştirmeye gidilmesi kapsamında bugüne kadar toplam 58 bin 246 levhayı kaldırdıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Böylece 68 bin 579 kilometrelik yol ağında yürütülen tüm çalışmalar tamamlanmış oldu.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

LEVHA OPERASYONU TAMAMLANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ülke genelinde karayollarında hız sınırını belirleyen işaretlemelerde sadeleştirmeye gidilmesi ve yeknesaklığın sağlanması için hayata geçirilen çalışmalar hakkında açıklamada bulundu. 

Bakan Uraloğlu, “Karayollarındaki Hız Sınırlama Uygulamalarında Yeknesaklık” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin 16 Ağustos 2025 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı. Bakan Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile yürütülen çalışmalar kapsamında trafik işaret levhalarının “mümkün olduğu kadar az fakat gerektiği kadar çok olmalıdır" ilkesi doğrultusunda standardize edildiğini ifade etti. 

58 BİNDEN FAZLA TABELA SÖKÜLDÜ

Bakan Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluk alanındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Uraloğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: 

“Birinci öncelik kapsamında, yıllık ortalama günlük trafiği 10 bin ve üzerinde olan toplam 14 bin 590 kilometrelik devlet ve il yolundaki çalışmalar 31 Ağustos itibarıyla tamamlandı. Bu ilk etapta 19 bin 61 adet levha için düzenleme yapıldı. 1 Eylül itibarıyla ise kalan 53 bin 989 kilometrelik yol ağında Karayolları Genel Müdürlüğü Bölge Müdürlükleri tarafından çalışmalar başlatıldı. Sürecin tamamlanmasıyla birlikte, Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluk alanındaki toplam 58 bin 246 adet levha kaldırıldı. Bu düzenlemeler kapsamında, kaldırılan levhaların yüzde 60’ına karşılık gelen 35 bin 247 hız levhasının uygulaması sonlandırıldı. Böylece 68 bin 579 kilometrelik yol ağında yürütülen tüm çalışmalar tamamlanmış oldu.”,

KAYNAK: HABER7
Ahmet Tevfik Yavuz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Tevfik Yavuz

Editör Hakkında

22 Nisan 1986’da Karabük’te doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi iktisat Fakültesi’nde Kamu Yönetimi okudu. Gazetecilik mesleğine 2021 yılında başladı. Çalışma hayatına Haber7.com bünyesindeki Gezelim.com seyahat sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Halo 4 dakika önce Şikayet Et
    Çalışma bittiği halde yerinde duran levhalar var , olmayan yolda şerit daralması vs , bu konuda bişey yapılacakmı?
    Cevapla
  • sıradan biri 12 dakika önce Şikayet Et
    Merak ediyorum kaldırılan levhalar yüzünden vatandaşın yediği cezalarda kaldırıldımı... devlet halkına tuzak kurmaz.......
    Cevapla
  • selim 12 dakika önce Şikayet Et
    hala daha 30 km hız sınırlaması olan yerler var buralar ne olacak, tabelanın olmadığı yerde sürücü hız sınırının ne olduğunu nasıl bilecek.
    Cevapla