Kamu konutlarında 2026 kira tarifesi belli oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yayımladığı Milli Emlak Genel Tebliği ile kamu konutlarının 2026 yılı kira bedelleri belirlendi.

Kamu konutlarında 2026 kira tarifesi belli oldu
Kamu konutlarında 2026 kira tarifesi belli oldu
GİRİŞ 02.01.2026 09:10 GÜNCELLEME 02.01.2026 10:18

Konutun türü, kalorifer durumu, sayaç ayrımı ve yakıt giderlerine göre metrekare bazında uygulanacak yeni ücretler 15 Ocak 2026’da yürürlüğe girecek. İşte yeni tarife ve fiyatlar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan “Milli Emlak Genel Tebliği”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ ile kamuya ait konutların 2026 yılı için uygulanacak aylık kira bedelleri netleşti.

Yeni düzenlemeye göre yurt içindeki kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri nitelikteki konutlarda metrekare başına aylık kira 10,23 TL olarak belirlendi. Kalorifersiz konutlarda bu bedel 15,99 TL, kaloriferli konutlarda ise 20,97 TL olacak.

METREKARE BAŞINA ÜCRET...

Kaloriferci, kapıcı ya da her iki hizmetin kurumlar tarafından karşılandığı konutlarda, kira bedeline ek olarak metrekare başına 2,46 TL ilave ücret tahsil edilecek. Elektrik sayacının ayrılamaması durumunda metrekare başına 4,66 TL, su sayacının ayrılamaması halinde 4,04 TL, her iki sayacın da ayrılamaması halinde ise 8,68 TL ek bedel uygulanacak. Şehir şebekesi dışındaki su kaynaklarının kullanıldığı konutlarda ise metrekare başına 2,17 TL alınacak.

YAKIT GİDERLERİ DE BELLİ OLDU

Yakıtı kurum ve kuruluşlarca sağlanan kaloriferli konutlarda, ısı pay ölçer veya kalorimetre bulunmayan dairelerden metrekare başına 8,38 TL yakıt bedeli tahsil edilecek. Ölçüm cihazı bulunan konutlarda ise yakıt gideri, tüketim oranına göre hesaplanacak ve belirlenen üst sınırlar çerçevesinde kullanıcıya yansıtılacak. Kurumlar, yakıt maliyetlerini dikkate alarak daha yüksek bedel belirleyebilecek.

Ayrıca yakıtı kurum tarafından karşılanan konutlarda, ortak alanlara ait elektrik, su, gaz ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurumca ödenmesi halinde, kira ve yakıt bedeline ek olarak metrekare başına 0,98 TL alınacak.

Tebliğ, 15 Ocak 2026 tarihinde yürürlüğe girecek.

KAYNAK: DÜNYA
Ahmet Tevfik Yavuz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Tevfik Yavuz

Editör Hakkında

22 Nisan 1986’da Karabük’te doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi iktisat Fakültesi’nde Kamu Yönetimi okudu. Gazetecilik mesleğine 2021 yılında başladı. Çalışma hayatına Haber7.com bünyesindeki Gezelim.com seyahat sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
  • Misafir 17 dakika önce Şikayet Et
    millettin malını bu kadar ucuz kiralamak hakkaniyete aykırı. bunlar zaten devlet memuru adam kendi evini kiraya veriyor. millettin malını ucuza kullanıyorlar ben vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorum.
    Cevapla
  • vatandaş 1 saat önce Şikayet Et
    birde utanmadan böyle abuk sabuk bir liste yayınlıyorsunuz. gerçekte eşdeğer konutların kirası 30 bin tl nin altında değil. enflasyonun neden böyle çıktığı daha iyi anlaşılıyor. tüikiniz bu rakamları referans alırsa daha çooook yalan enflasyon açıklar.
    Cevapla