MHP'den 3 kritik talep birden geldi! Çiftçi, emekli ve esnafı ilgilendiriyor

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda söz alan MHP'li Milletvekilleri, çiftçiye yüzde 50 indirimli mazot, emekliye maaş iyileştirmesi ve esnaf için vergi affı talebini Meclis gündemine taşıdı.

GİRİŞ 20.12.2025 09:40 GÜNCELLEME 20.12.2025 09:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

MHP’nin uzun süredir dile getirdiği vergi affı, emekli maaşlarının iyileştirilmesi ve çiftçilere yönelik desteklerin artırılmasına ilişkin talepler bir kez daha Meclis gündemine getirildi.


MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, bütçe görüşmelerinde çiftçinin akaryakıt fiyatlarının yüksekliğinden muzdarip olduğunu belirterek “Üretim için kullanılacak akaryakıtın yüzde 50 indirimli olarak satışa sunulmalıdır. 2025 yılında yaşamış olduğumuz zirai dondan çiftçimiz olumsuz etkilenmiştir. Bu noktada devletimizin verdiği destekler bir nebze olsun rahatlatsa da tam anlamıyla yaraların sarılmasında eksik kalmıştır. Çiftçimiz bu desteğin güncellenmesini ve bir an önce verilmesini talep etmektedir. Çiftçimizin en temel sorunlarından biri de desteklerin üretim zamanından sonra verilmesidir, biz bu durumda çiftçimizi krediye mahkûm ediyoruz. Kredi limitleri de ne yazık ki bu sene güncellenmemiş olduğundan insanımız üretimden kaçmaya başlamıştır” dedi.

Çiftçi

ESNAFA VERGİ AFFI VE ASGARİ ÜCRETTE TATMİN EDİCİ ARTIŞ

Emeklilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi konusunda da sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini belirten Öztürk “Ne yazık ki emeklilerimizin mevcut durumu iç açıcı değildir. Emekliye hatırı sayılır bir iyileştirme artık yapılabilmelidir” diye konuştu. Öztürk, asgari ücrette hayat pahalılığını karşılayacak tatmin edici bir artış olması gerektiğini de söyledi.

Öztürk, esnafın artan vergiler ve zamlarla daralan talep nedeniyle ayakta kalmakta zorlandığına da dikkat çekerek “Bu nedenle vergi affı, indirim ve borç öteleme gibi esnafımızı rahatlatacak adımların atılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Yaşlı çiftçi

ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, şimdiye kadar genellikle batı ülkelerinde görülen ve yalnız başına hayatını sürdürmek zorunda kalanların artık Türkiye’de de görülmeye başladığına dikkat çekti. Bulut şöyle konuştu: "Otel odalarında kalan emekli sayımızın oldukça arttığına ilişkin bir gerçeklikle karşı karşıyayız. Tabii ki bunun daha evvel bizim ülkemizde yaşanmayacağını düşünüyorduk. Çünkü Anadolu’nun köklü gelenekleri gerçekten buna müsaade etmez durumdaydı. Ama hazırlıksız yakalandığımız büyük şehir hayatı, göç dalgası, nüfusun hızla artması özellikle büyük şehirlerde Anadolu’nun bu köklü alışkanlıklarının da çözülmesine sebebiyet verdi ve bugün böyle bir vakıayla karşı karşıyayız. Dolayısıyla, on beş yirmi yıl sonra bu sayının yönetilemeyecek bir rakama ulaşmasından evvel, mutlaka ama mutlaka yaşlılarımızla ilgili, emeklilerimizle ilgili, huzurevi açmak dışında alternatif çözümleri de üretmek zorundayız."

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Ahmet Tevfik Yavuz Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Ahmet Tevfik Yavuz

Editör Hakkında

22 Nisan 1986’da Karabük’te doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi iktisat Fakültesi’nde Kamu Yönetimi okudu. Gazetecilik mesleğine 2021 yılında başladı. Çalışma hayatına Haber7.com bünyesindeki Gezelim.com seyahat sitesinde devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Kemalettin 32 dakika önce Şikayet Et
    ben cok heyecanlandım Emekli olarak uyuyamadım
    Cevapla
  • mustafa malatya 50 dakika önce Şikayet Et
    Çiftçiye % 50 mazot indirimi dolandırıcıların iştahını kabartır. Kötü niyetliler çiftçilik belgesi alıp % 50 indirime alır % 30 üzerine koyup % 20 indirmimle başkasına satabilir. Bunlara dikkat edilmeli.
    Cevapla
  • AY YILDIZ 52 dakika önce Şikayet Et
    Hainler için idam yasasını neden getirmiyorsunuz. Millet istiyor vekiller
    Cevapla
  • Hakan er 59 dakika önce Şikayet Et
    Tşk ihtiyacım var emekliyim
    Cevapla