Koç'tan stratejik Çin hamlesi: Arçelik küresel oyunu değiştiriyor
Koç Holding bünyesindeki Arçelik, Çin'in önde gelen elektronik devlerinden Sichuan Changhong ile önemli bir iş birliğine imza attı.
1950'lerde Sovyet yardımıyla kurulan ve askeri radar sistemleri üretimiyle başlayan Changhong, günümüzde tüketici elektroniği ve beyaz eşya alanında küresel bir oyuncu konumunda.
Bu anlaşma kapsamında, Arçelik'e bağlı Grundig markasının belirli bölgelerdeki (Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Asya-Pasifik, Çin ve Rusya) seçili ürün gruplarının üretim, satış ve satış sonrası hizmet hakları, Changhong'un Hong Kong merkezli iştiraki Changhong International Holding'e lisanslandı.

3 YIL SÜREYLE GEÇERLİ OLACAK
Sözleşme, 1 Ocak 2026'dan itibaren 3 yıl süreyle geçerli olacak ve satışlar üzerinden lisans bedeli ödemesi şeklinde işleyecek. Taraflar anlaşarak iki yıl uzatma opsiyonuna sahip.
Söz konusu işbirliği, Türkiye dışındaki pazarlara odaklanırken, Türkiye'deki Grundig faaliyetleri mevcut haliyle devam edecek.
Türkiye'nin lider beyaz eşya üreticisi Arçelik ile Asya'nın güçlü oyuncularından Changhong arasındaki bu stratejik lisans anlaşması, Grundig'in küresel ayak izini güçlendirecek.
ARÇELİK'TEN AÇIKLAMA
Koç Holding’in büyük şirketlerinden Arçelik’in anlaşmayla ilgili yaptığı açıklama şöyle:
“Şirketimizin Grundig markası altında yürütülen faaliyetlerde daha verimli bölgelere odaklanılmasına yönelik optimizasyon çalışmaları kapsamında Grundig markasının sahibi olan bağlı ortaklığımız Grundig Multimedia AG ile Hong Kong merkezli tüketici elektroniği, beyaz eşya ve iklimlendirme ürünleri şirketi Changhong International Holding (HK) Limited ("Changhong") arasında, yurtdışında Grundig markası altında yürütülen faaliyetlere yönelik 1 Ocak 2026'dan itibaren 3 yıl geçerli olmak üzere münhasır bir lisans sözleşmesi imzalanmıştır.”
-
MKemal 1 ay önce Şikayet EtDEVAM; Oysa bu anlaşma ile sadece satılan Grundıg marka ürünlerin üzerinden belli bir komisyon ödenecek ve bu ödemenin satılmayan ürünler maliyetine eklenmesinin önüne geçilmiş olacak...Beğen Toplam 1 beğeni
-
Serdar 1 ay önce Şikayet Et5084 No frost Arçelik buz dolabı, çamaşır makinesi Arçelik,şohben Arçelik almıştım evlenirken 20 sene buz dolabını kullandım,14 sene çamaşır makinesini aldığım eve taşınırken şohbene ihtiyacım olmadığı için başkasına verdim verdiğim para helal olsun dolayısıyla tekrardan bütün beyaz eşyalarımı Arçelik den aldım.Beğen Toplam 9 beğeni
-
Doğru tespit! 1 ay önce Şikayet EtÇok güzel yorum arçelik 10 numara aynisi Beko içi geçerli yengemin 20+ senelik bılaṣık makinası var harıka yıkimıyor 10 numare! Bizim Boykotçular çok kaliteli dandik Çin Çüpü alsın bol sanslar dillerim Garantisi bitti makina bitti Hurda Çöp parça servis yok tamiri bile olmuyor!Beğen Toplam 3 beğeni
-
Doğan 1 ay önce Şikayet EtBizde Çerkezköy elektronik fabrikasında çalışıyorduk karı koca ikimizi birden çıkardılar küçülme diye söylediler ne hikmetse sendika yandaşlarından çıkarılan olmadı 10 senelik çalışanım mahkemeye versen 1 sene sürecek olan işçilere oldu amiri karısı işyerinde çalışsın Arçelik benim ğözümde çok büyük yanlışlar yaptıBeğen Toplam 4 beğeni
-
Şeref 1 ay önce Şikayet EtArçelik e devam kaliteli..binlerce kişiye iş imkanı sağlıyor yabancı markanın ne faydası var son orneğı gördük byd teşvik almış Manisaya fabrikayı kurcam diye gitmiş Macaristana 1.5 milyar dolar ne olacak acabaBeğen Toplam 3 beğeni
-
Kemal așık 1 ay önce Şikayet EtBen almanyada beco aldim buzdolabimda bulaşik makinemde alman markalarindan çok ucuz ço sağlam ve çok güzel işlevi var.Beğen Toplam 9 beğeni