Dünyaca ünlü banka binlerce çalışanı işten çıkaracak
İsviçre’nin önde gelen gazetelerinden SonntagsBlick, UBS’in 2027’ye kadar yaklaşık 10 bin çalışanını işten çıkarmayı planladığını aktardı.
İsviçre gazetesi SonntagsBlick, UBS’in 2027 yılına kadar 10 bin çalışanıyla daha yollarını ayırabileceğini yazdı.
10 BİN ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILACAK
Söz konusu planın hayata geçmesi durumunda bu sayı, bankanın toplam çalışan sayısının yaklaşık yüzde 9’una karşılık geliyor.
UBS, haberde geçen rakamı doğrulamazken İsviçre’de ve küresel ölçekte işten çıkarma sayısının mümkün olduğunca düşük tutulacağını açıkladı.

Şirket, pozisyonların azaltılmasının birkaç yıla yayılarak doğal işten ayrılma, erken emeklilik ve dış pozisyonların şirket içine alınması gibi yöntemlerle gerçekleştirileceğini belirtti.
CREDİT SUİSSE ENTEGRASYONU DEVAM EDİYOR
UBS, 2023 yılında satın aldığı Credit Suisse’in entegrasyonu kapsamında bir süredir iş gücünde düzenlemeler yapıyor. 10 bin kişilik ek işten çıkarma ihtimali ise bu sürecin yeni aşaması olarak değerlendiriliyor.
Bankanın 2024 yılı sonunda yaklaşık 110 bin çalışanı bulunuyordu ve belirtilen sayının hayata geçmesi durumunda toplam istihdamın yüzde 9 oranında azalacağı öngörülüyor.