Malatyalı depremzedeler kışa yeni ve güvenli evlerinde girecek
Malatya'nın Darende ilçesinde yapımı tamamlanan TOKİ deprem ve sosyal konutlarının teslimi sürüyor. Hak sahipleri, "Devletimizden Allah razı olsun, kış gelmeden konutlarımızı yetiştirdiler." dedi.
Malatya'nın Darende ilçesinde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yapımı tamamlanan deprem ve sosyal konutların hak sahiplerine teslimi devam ediyor.
Hacı Derviş Mahallesi’nde inşa edilen 267 sosyal ve 72 deprem konutunun teslim işlemleri 5 Aralık'ta sona erecek.

DEPREMZEDELER YENİ EVLERİNE KAVUŞTU
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde evi yıkılan hak sahiplerinden Mehmet Evrensel, yeni evine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Evrensel, "Bugün yeni evimizi gezdik, çok güzel olmuş. Anahtarımızı aldık, eksiklerimiz tamamlandığında inşallah yerleşip huzurla oturacağız." dedi.

Ahmet Şahin ise, kış gelmeden konutların yetiştirilmesinden dolayı devlete minnettar olduğunu belirterek, "Devletimizden Allah razı olsun, kış gelmeden konutlarımızı yetiştirdiler. Evler çok güzel, doğal gazı, suyu, elektriği her şeyi hazır. Depreme karşı da en güvenli şekilde inşa edilmiş. Devletimize ve aziz milletimize minnettarız." ifadelerini kullandı.
