Buffet son hamlesini yaptı! Apple hisselerini sattı, dev yatırımını duyurdu

Ünlü yatırımcı Warren Buffett'ın yönetimindeki Berkshire Hathaway, Apple hisselerini azaltma eğilimini sürdürürken, Google'ın çatı şirketi Alphabet'e yaklaşık 4,3 milyar dolarlık yeni bir yatırım yaptı.

Buffet son hamlesini yaptı! Apple hisselerini sattı, dev yatırımını duyurdu
Buffet son hamlesini yaptı! Apple hisselerini sattı, dev yatırımını duyurdu
GİRİŞ 15.11.2025 12:56 GÜNCELLEME 15.11.2025 13:04

Berkshire Hathaway, Alphabet'teki bu yeni pozisyonla portföyünün en büyük onuncu yatırımını oluşturdu. 

Geleneksel olarak uzun vadeli ve istikrarlı şirketleri tercih eden Buffett'ın yaklaşımında, yüksek büyüme odaklı teknoloji hisselerine yönelim olarak görülen bu adım dikkat çekti.

Warren Buffet

APPLE'DA SATIŞLAR SÜRÜYOR

Üçüncü çeyrekte Berkshire, yaklaşık 11 milyar dolar değerinde 42 milyon Apple hissesi elden çıkardı. 

Böylece Apple pozisyonu 61 milyar dolara indi, ancak hâlâ portföyün en büyük kalemi olmayı sürdürüyor. 

Tera Yatırım Teknoloji Holding (TEHOL) hisselerinde yüklü satışTera Yatırım Teknoloji Holding (TEHOL) hisselerinde yüklü satış

Buffett, 2016'da başladığı Apple yatırımından 2023-2024 döneminde hisselerinin üçte ikisinden fazlasını satarak önemli kâr realize etmişti.

TEKNOLOJİ AĞIRLIĞI SINIRLI

Apple ve yeni eklenen Alphabet dışında, Berkshire'ın önde gelen yatırımları arasında büyük teknoloji devleri yer almıyor. 

Portföyün sabit kalan diğer ağır topları American Express, Bank of America ve Coca-Cola olarak sıralanıyor.

Alphabet yatırımı yapılmış olsa da Berkshire, üçüncü çeyrekte net hisse satıcısı konumundaydı. 

Şirket, çeyrek boyunca 6 milyar doların üzerinde hisse sattı ve son üç yılda toplam 184 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi.

Performans açısından, bu yıl Apple hisseleri yaklaşık %12 değer kazanırken, Alphabet %45 yükselişle 2025'in en güçlü teknoloji hisselerinden biri oldu.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Turna Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.