İspanya, F35'ten vazgeçti, yeni rota: Türkiye'nin KAAN'ı
İspanya, ABD'den F-35 alımını iptal ettikten sonra savunma tedarikinde rotasını Türkiye'nin Milli Muharip Uçağı KAAN'a çevirdi.
İspanyol basını, Madrid'in bu hamlesinin yalnızca bir uçak tercihi değil; aynı zamanda savunma politikalarında daha bağımsız bir çizgi arayışının işareti olabileceğini yazıyor.
MADRİD'DEN ANKARA'YA YÖNELİŞ: NEDEN KAAN KONUŞULUYOR?
İspanyol medyasında yer alan haberlerde (El Universo başta olmak üzere) İspanya'nın F-35 programından çekilme kararının ardından KAAN'ı tedarik alternatifleri arasında değerlendirdiği belirtiliyor.
Haberlere göre bu adım Washington cephesinde rahatsızlık yaratsa da Madrid yönetimi, önümüzdeki yıllarda Türkiye ile savunma iş birliğini yakınlaştırma ihtimalini değerlendiriyor.
El Universo, İspanya Hava ve Uzay Kuvvetleri'nin 2030'dan itibaren envantere girmesi planlanan KAAN'ı satın almayı tartıştığını yazarken, Türkiye'nin KAAN projesiyle “F-16'ların yerini alacak, hava üstünlüğü sağlayan bir savaş uçağı” üretmeyi hedeflediğini aktarıyor.

STRATEJİK BİR TERCİH MI, TEDARİK MESELESİ Mİ?
Haberde vurgulanan noktalardan biri, Madrid'in kararının sadece bir tedarik tercihi olmadığı; aynı zamanda İspanya'nın savunma politikalarında “daha bağımsız bir çizgi” arayışının belirtilerinden biri olduğuna dair değerlendirme. Bu çerçevede El Economista gazetesi de KAAN alımını mevcut Eurofighter filosuna tamamlayıcı bir hamle olarak görüyor ve “FCAS projesi hazır olana dek modern Türk teknolojisiyle aradaki dönemin köprülenmesi” amacını sıralıyor.
ÖNCEKİ TEMASLAR VE ARTAN YAKINLAŞMA
İki ülke arasında savunma alanındaki temasların yeni olmadığı, bu yıl içinde başka adımların da atıldığı hatırlatılıyor. Mayıs ayında İspanya'nın pilot eğitiminde kullanılan F-5 uçaklarının yerine Türkiye'nin Hürjet modelini incelemeye başlaması, Madrid-Ankara hattında güvenlik ve teknoloji alanında büyüyen bir ortaklığa işaret eden gelişmeler olarak gösteriliyor.
KAAN PROJE DEĞERLENDİRMELERİ: TEKNİKTEN POLİTİKAYA
El Universo, KAAN'ın tasarım ve aviyonik özellikleri üzerinden Türkiye'nin savunma sanayindeki konumuna dikkat çekiyor. Haberde, uçağın “radar izini azaltan zarif ve köşeli bir tasarıma, gelişmiş aviyonik sistemlere ve üst düzey manevra kabiliyetine sahip” olduğu; bunun Türkiye'yi “savunma liginde üst sıraya” taşıdığı ifade ediliyor. Gazete aynı zamanda KAAN'ı, Türkiye'nin ulusal savunma vizyonunu simgeleyen “stratejik bir dönüm noktası” ve Cumhuriyet tarihinin kapsamlı teknoloji yatırımlarından biri olarak nitelendiriyor.
Ankara'nın uzun vadeli hedefi olarak ise tamamen yerli motorlara sahip bir platform geliştirerek dışa bağımlılığı en aza indirmek olduğu vurgulanıyor.
UZMAN YORUMLARI: GÜVEN VE İHRACAT POTANSİYELİ
Haberde aktarılan uzman görüşlerine göre, eğer İspanya ile KAAN konusunda somut bir anlaşma sağlanırsa bu, Avrupa'da Türk savunma sanayisine duyulan güvenin somut bir göstergesi sayılacak. Türkiye'nin son yıllarda SİHA'lar, milli deniz platformları ve hava savunma sistemlerinde yakaladığı ivmenin Avrupa'nın ilgisini çektiği, KAAN üzerinden bu güvenin pekişebileceği belirtiliyor.
El Universo ayrıca KAAN'ın, Türkiye'nin mühendislik kapasitesini küresel ölçekte kanıtlayan bir başarı hikâyesi olarak öne çıktığını ve Avrupa basınında Türk savunma projelerinin NATO içindeki rolü ve jeopolitik etkisi açısından daha fazla yer bulduğunu yazıyor.
KAAN'IN TEST PROGRAMI VE TEKNİK VERİLER
Milli Muharip Uçak KAAN'ın prototip üretim ve montaj çalışmalarının ardından yer testlerine başlandığı, ardından uçuş testlerine geçtiği metinde yer alan bilgiler arasında:
KAAN ilk uçuşunu 21 Şubat 2024'te gerçekleştirdi; uçuş 13 dakika sürdü, 8.000 feet irtifaya çıkıldı ve 230 knot hıza ulaşıldı.
İkinci test uçuşu 6 Mayıs 2024'te yapıldı; bu uçuş 14 dakika sürdü, 10.000 feet irtifaya çıkıldı ve 230 knot hız kaydedildi.
Metinde verilen teknik ölçüler ise şu şekilde:
Kanat açıklığı: 13,4 m (44 ft)
Uzunluk: 20,3 m (66 ft)
Yükseklik: 5 m (16 ft)
Kanat alanı: 71,6 m² (771 ft²)
Azami kalkış ağırlığı: 34.750 kg (76.500 lb)
Ayrıca KAAN'ın “yüksek/süpersonik hızda dahili silah yuvalarından hassas ve tam vuruş” kabiliyeti ve “yapay zeka ile nöral ağ desteğiyle artırılmış muharebe gücü” sunacağı metinde belirtiliyor.
AVRUPA VE TÜRKİYE HATTINDA YENİ BİR DENKLEM Mİ?
İspanya'nın KAAN'a yönelik ilgisi, eğer somut adımlara dönüşürse, hem Türkiye'nin savunma ihracatı gündemini hem de Avrupa'nın savunma tedarik tercihlerini etkileme potansiyeli taşıyor. Haberlere yansıyan değerlendirmeler, bu tür bir iş birliğinin yalnızca askeri bir satın alma değil; aynı zamanda teknoloji paylaşımı, stratejik güven ilişkileri ve Avrupa savunma haritasında yeni dengeler yaratma olasılığı taşıdığını işaret ediyor.
-
Engin Kızılgün 1 ay önce Şikayet EtGüzel inşallah olumlu olur motoru çabuk yaparız ama motorun bazı parçalarını alamıyoruz bu yüzden motorun yapımı uzuyor bu yüzden motorun verilmeyen parça larıyla uğraşıyor mühendislerimiz inşallah hızlı bir şekilde yaparızBeğen Toplam 2 beğeni
-
Dadaş 1 ay önce Şikayet EtYalan söyle inanmasalar daha büyüğünü söyle. Ya sizde hiç utanma yokmu ahlak yokmu. Ölüm var hesap günü var . Sizin yüzünüzden insanlar din düşmanı oluyor. Ama sizde haklısınız sahibiniz (ingiltere-Abd) öyle istiyor. Sizler bu ülkenin de bu ülkede yaşayan insanlarında dinin de en büyük düşmansınız.Beğen Toplam 8 beğeni
-
Tunaline 1 ay önce Şikayet EtHiç araştırmadan millete iftira atan senmi bmy söylüyorsun. Haber doğru, kaynağında var. Sen neye dayanarak elindeki hangi argümanla bu lafları ediyorsun anlayamıyorum. Müslüman olduğunu düşünerek tavsiyem bizi bu denli cahil göstermek daha kötü dostum. Ayrıca hürjet zaten alınıyor İspanya tarafından Kaan neden olmasın Bi düşün. Ülkemize güvenelim arkadaşlar.Beğen Toplam 3 beğeni
-
Misafir 1 ay önce Şikayet Ettürko sana katılmıyorum CHP'nin sorunu kısa vadeli düşünmesi değil hiç düşünmemesi birilerinin maşası olması bu da onların sorunu değil bizim sorunumuzBeğen
-
Turco 1 ay önce Şikayet EtBu tarz uçak projeleri uzun vadeli olur. CHPlilerin sorunu kısa vade için düşünmeleri. Endonezya için kimse 2 sene sonrası için tarih vermedi. 10 sene sonra teslim edilecek uçaklarda gayet tabi yerli motor olabilir. 2030'a biteceğini düşünüyorum ve TEI böylece tarihe geçecek. TEI mühendislerimize güveniyoum. Endonezya ile yapılan anlaşma da zaten bu şekildeydi.Beğen Toplam 8 beğeni
-
dadaş 25 1 ay önce Şikayet Etbalıkları ürkütmeyelim dostlarBeğen Toplam 5 beğeni