Lipton yaş çay işleme tesislerini Özgür Çay'a devrediyor!
Türkiye'de 39 yıldır hizmet veren Lipton, Rize'deki üretim tesislerini yerli firma Özgür Çay'a devredecek.
İngiltere merkezli çay markası Lipton, 39 yıldır faaliyet gösterdiği Türkiye pazarında radikal karar aldı.
Rize’nin Pazar ve Fındıklı ilçelerindeki yaş çay işleme tesislerinin mülkiyeti Özgür Çay A.Ş.’ye devredilecek.
DEVİR SÜRECİ REKABET KURULU’NUN ONAYINI BEKLİYOR
Lipton Teas and Infusions tarafından yapılan açıklamada, tesislerin devri için anlaşmanın tamamlandığı ve sürecin Rekabet Kurulu’nun onayına sunulduğu ifade edildi.
Koç ve Sabancı geride kaldı: İşte Türkiye'nin en büyük holdingi
Türkiye'nin ünlü makarna devi 1 fabrikasını Japonlara sattı
3 yıllık şirket yapay zeka devini satın aldı: Kısa sürede servet kazandı
FAİZSİZ KREDİ VEREN BANKALAR 2025 | Hangi banka ne kadar veriyor?
Söz konusu kararın, şirketin 2022 yılında Unilever’den ayrılarak başlattığı küresel yeniden yapılanma stratejisinin bir parçası olduğu belirtildi.
TÜRKİYE’DEKİ TİCARİ FAALİYETLER SÜRECEK
Lipton, üretim tesislerini devretmesine rağmen Türkiye pazarındaki faaliyetlerini sürdüreceğini bildirdi.
"Lipton Gıda ve Çay Sanayi ve Ticaret A.Ş." adı altında tedarik zincirini devam ettireceğini açıklayan şirket, çay alımlarını kalite ve sürdürülebilirlik ilkelerine uygun şekilde gerçekleştirmeye devam edeceğini belirtti.
Ayrıca Lipton, 2025’te Sakarya’da 30 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirilen yenilikçi harmanlama ve paketleme tesisinin faaliyetlerini sürdüreceğini duyurdu.
Şirket, bu tesisin Türkiye’deki operasyonlarının merkezi olmayı sürdüreceğini ifade etti.
LİPTON'DAN AÇIKLAMA
Lipton tarafından konuyla ilgili şöyle açıklama yapıldı:
"Lipton Teas and Infusions ile Öz-Gür Çay A.Ş. arasında, Rize Pazar ve Fındıklı’da bulunan yaş çay işleme tesislerimizin mülkiyetine sahip 'Lipton Çay Üretim A.Ş.' hisselerinin Öz-Gür Çay A.Ş.'ye devri için yürütülen görüşmelerde anlaşmaya varılmıştır. Yasal süreç gereği konu değerlendirme ve onayı için Rekabet Kurulu’na sunulmuştur. İş modelimizi yenilerken amacımız en iyi çayı seçmek, harmanlamak ve çayseverlerle buluşturmak gibi temel güçlü yanlarımıza odaklanmaktır. Bu amaç doğrultusunda farklı pazarlarda da çay tarlalarımızı, yaş çay alımı ve işleme tesislerimizi devretmiş bulunuyoruz"
-
alı 10 dakika önce Şikayet Etozgur cay a bakmak lazım aynı fırmanın baska adımı yoksa geercekten mıllı mıBeğen
-
Ahmet 10 dakika önce Şikayet EtAldatmaca bu kabuk değiştiriyor sadeceBeğen
-
Erd 11 dakika önce Şikayet EtDefolsun gitsin insanlık düşmanlarıBeğen
-
Topkapı 11 dakika önce Şikayet Etdarısı diğer boykot edilen firmaların başınaBeğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 12 dakika önce Şikayet Etyahudi firması boykut etkili oldu inşaallah tüm yahudi firmaların akibeti iflas olurBeğen