Bakan Şimşek: 8 ayda ihracatımız 269,7 milyar dolara ulaştı
Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; "Küresel ticaretteki belirsizliklere ve olumsuz şartlara rağmen Ocak-Eylül döneminde yıllık yüzde 4,1 artan ihracat yıllıklandırılmış olarak 269,7 milyar dolara ulaştı" dedi.
Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ithalattaki artışa rağmen mal ve hizmet ihracatındaki olumlu performans sayesinde cari dengenin sürdürülebilir seviyelerde kalmaya devam ettiğini bildirerek, "Önümüzdeki dönemde ana ticaret ortaklarımızda büyümenin hızlanması, yurt içi ve dışında finansmana daha kolay ve uygun koşullarla erişilmesi ile avro-dolar paritesinin katkısı, ihracatımızı destekleyecektir." ifadesini kullandı.
BAKAN ŞİMŞEK TEK TEK SIRALADI
Şimşek, NSosyal hesabından eylül ayı dış ticaret verilerine ilişkin paylaşım yaptı.
Küresel ticaretteki belirsizliklere ve olumsuz koşullara rağmen ocak-eylül döneminde yıllık yüzde 4,1 artan ihracatın, yıllıklandırılmış olarak 269,7 milyar dolara ulaştığına işaret eden Şimşek, şunları kaydetti:
"Önümüzdeki dönemde ana ticaret ortaklarımızda büyümenin hızlanması, yurt içi ve dışında finansmana daha kolay ve uygun koşullarla erişilmesi ile avro-dolar paritesinin katkısı, ihracatımızı destekleyecektir. İthalattaki artışa rağmen mal ve hizmet ihracatındaki olumlu performans sayesinde cari denge, sürdürülebilir seviyelerde kalmaya devam ediyor."
Şimşek, katma değerli üretim ve rekabet gücünü artıran politikalarla üreticileri ve ihracatçıları desteklemeyi sürdüreceklerini kaydetti.
Küresel ticaretteki belirsizliklere ve olumsuz koşullara rağmen Ocak-Eylül döneminde yıllık yüzde 4,1 artan ihracat yıllıklandırılmış olarak 269,7 milyar dolara ulaştı.
— Mehmet Simsek (@memetsimsek) October 2, 2025
Önümüzdeki dönemde
Ana ticaret ortaklarımızda büyümenin hızlanması,
Yurtiçi ve yurtdışında finansmana… pic.twitter.com/nn3UvIGAoV
-
Mustafa 1 saat önce Şikayet EtSon kez vergi ve sgk yapılandırması bekliyoruzBeğen Toplam 4 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet Etkamuda çalışan sözleşmeli taşerona kadro sözü unutuldu kadromuzu istiyoruz.Beğen
-
Denizlici 1 saat önce Şikayet EtPeki anlamadığım şey zengin daha zengin olurken fakir neden daha çok vergi ödemek zorunda kalıyorBeğen Toplam 14 beğeni
-
ASİL KAN 2 saat önce Şikayet EtAltın diyorum altın bakın ne kadar olmuş?Beğen Toplam 4 beğeni
-
Tercüman 2 saat önce Şikayet EtIthalat?Beğen Toplam 5 beğeni