Bloomberg verileri, muhalefetin Carry Trade yalanını ortaya çıkardı

Bloomberg verileri, muhalefetin “carry trade cenneti” iddiasını boşa çıkardı: Türkiye ilk 10’da bile yok.

GİRİŞ 21.09.2025 17:54 GÜNCELLEME 21.09.2025 18:52
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Hükümetin ekonomi politikalarını “carry trade cenneti yaratmakla” eleştiren muhalefet, Bloomberg’in son verileri karşısında yine yanıldı. Uluslararası yatırımcıların gözünde Türkiye, carry trade için cazip ülkeler arasında bile yer almıyor.

BLOOMBERG’İN TABLOSU NE DİYOR?

“Yüksek reel faizler gelişen ülkelerde carry trade’i cazip kılıyor” başlıklı Bloomberg grafiğinde, Brezilya yüzde 34,9’luk getirisiyle ilk sırada.

Meksika yüzde 30,6, Kolombiya yüzde 26,6 ile öne çıkarken; Macaristan, Güney Afrika, Polonya, Çekya, Tayland, Romanya ve Peru da ilk 10’da yer aldı.

TÜRKİYE İLK 10’DA BİLE YOK

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ekonomist Orkun Gödek, tabloyu paylaşarak, “Bu yıl içeride bol bol tartışma konusu olmuştu; reel getiriler ve carry konusu. Bloomberg hesaplamasıyla EM grubunda ilk 10'da dahi yok Türkiye.” İfadelerini kullandı.


Carry Trade Nedir?

Yatırımcıların, iki ülke para birimi arasındaki faiz farkından yararlanarak düşük faizle borçlanıp yüksek faizli varlıklara yatırım yapmasına carry trade deniyor

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 36
  • Misafir 2 1 ay önce Şikayet Et
    İlk birde birde
    Cevapla
  • AKP'li 1 ay önce Şikayet Et
    Chp, yani Cahil Halk Partisi
    Cevapla
  • Reis Sevdalısı 1 ay önce Şikayet Et
    Bu cehape zihniyeti hep böyle. İşleri güçleri yalan dolan. Utanmadan ekonomi kötü, halkın büyük bölümü geçim sıkıntısı çekiyor falan diyorlar. Bunlarda yalan bitmez.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    youtube da herkesi konusturmamak lazim
    Cevapla
  • Mehmet Çelik 1 ay önce Şikayet Et
    CHP yaltakcisi ekonomi ve yatirimla ilgili o kadar cok youtubur varki zaten kendilerde açıkça söylüyorlar çoğumuz muhalifiz diyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle