Sarıgöl'de üzüm hasadı aralıksız sürüyor

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinin verimli ovalarında üzüm hasadı yoğun bir şekilde devam ediyor.

Sarıgöl'de üzüm hasadı aralıksız sürüyor
Sarıgöl'de üzüm hasadı aralıksız sürüyor
GİRİŞ 21.09.2025 09:42 GÜNCELLEME 21.09.2025 09:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İlçede 113 bin dekarlık alanda yapılan üzüm hasadında ürünler, iç piyasaya ve ihracata yönelik yaş üzüm olarak kesilirken, bazı üreticiler ise üzümlerini sererek kurutmalık olarak değerlendiriyor.

Hummalı bir çalışma başlatan üzüm üreticileri, bir yandan bağlarda kesim yaparken, diğer yandan örtü altı üzümler için ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Böylelikle Sarıgöl'de üzüm hasadı, bazı bağlarda ocak ayının ilk haftasına kadar devam ediyor.
Sarıgöl'den toplanan yaş üzümler, Türkiye'nin çeşitli illerine gönderilirken; ihracat kapsamında başta Rusya olmak üzere birçok Avrupa ülkesine de sevk ediliyor.
Üzüm sezonu boyunca tarım işçileri günlük kazançlarını sağlarken, ilçede üreticilerin hareketliliği devam ediyor.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Sarıgöl Ovası'nda biz ‘üzüm bitti' demeden üzüm bitmez. Başta Sultaniye olmak üzere dokuz çeşit sofralık üzümümüz var." dedi.

KAYNAK: İHA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 2
  • Ersever 3 hafta önce Şikayet Et
    Kola ve diğer gazlı içecekler, cips başta olmak üzre nekadar sağlık düşmanı pahalı yiyecekler varsa para veriyoruz, yazın karpuza güzün üzüme para vermiyoruz, yine üretici değil tüccar kazanıyor ama zararlı gıdaları bırakın yararlı gıdalara bakın
    Cevapla
  • YURTSEVER 3 hafta önce Şikayet Et
    maşallah maşallah maşallah
    Cevapla