"50 kuruş tedavülden kalkıyor" iddiasına yalanlama
Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları söz konusu iddiaların gerçek olmadığını açıkladı. 50 kuruşun basımının devam edeceği belirtildi.

GİRİŞ 18.09.2025 10:42
GÜNCELLEME 18.09.2025 11:57
Türkiye'de bozuk para olarak bilinen madeni paralara ilişkin manipülatif iddialar ortaya atılmaya başlandı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları söz konusu iddiaların gerçek olmadığını açıkladı. 50 kuruşun basımının devam edeceği belirtildi.
Geçtiğimiz yıl artan maliyetler gerekçesiyle 10 ve 25 kuruşluk madeni paraların üretimine son veren darphanenin, yeni dönemde 50 kuruşların da basımını durdurmayı planladığı öne sürüldü.
Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları üretimin durdurulacağı iddialarını yalanladı ve üretimin devam edeceğini bildirdi.
"ÜRETİM DEVAM EDİYOR, HABERLER DOĞRU DEĞİL"
Darphane’nin 50 kuruş üretimini durduracağına dair ortaya atılan iddialar yalanlandı. Kaynaklar, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
YORUMLAR 11
-
Düşünen 4 saat önce Şikayet Et50 kuruş tedavülden kalksa çok üzülürdük. Siz bi de onu 6 sıfır atılmadan önce görseydiniz. Eskinin 50 milyonu o. Daha çok bassınlar 50 kuruşa ihtiyaç çok.Beğen Toplam 1 beğeni
-
misafir 5 saat önce Şikayet Eten büyük banknotun 4 Euro olmuş, mecbur 500, 1000, 2000, 5000 lik banknotlar basılmalı artık, çanta ile para taşınma kalmamalıBeğen Toplam 3 beğeni
-
eko 5 saat önce Şikayet Etparanın değerinden ziyade,artık bu yalan haberlerden bıktık. neden yalan söyleyene,yazana paylaşana bir ceza yok bu ülkede.Beğen Toplam 1 beğeni
-
realist_02 7 saat önce Şikayet Et50 kuruş basmanın maliyeti 65 kuruş. İlginçBeğen
-
misafir 7 saat önce Şikayet Etkalksın artık. yerine 500, 1000,2000,5000 likler gelsin. para destekeri cebimize sığmıyorBeğen Toplam 3 beğeni