Çin'den "altın" hamle! 10 aydır durmuyorlar

Çin Merkez Bankası (PBoC), 10 aydır aralıksız olarak dolardan uzaklaşıp altına yöneliyor. Artan jeopolitik riskler ve dolar varlıklarından uzaklaşma stratejisi doğrultusunda, üst üste onuncu ayda da altın rezervlerini artırdı.

GİRİŞ 07.09.2025 11:05 GÜNCELLEME 07.09.2025 11:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çin Merkez Bankası, rezervlerini ABD dolarından uzaklaştırma yönündeki çabalarını sürdürerek, Ağustos ayında altın varlıklarını 10'uncu ay da artırdı.

Açıklanan verilere göre, merkez bankasının elindeki külçe altın miktarı geçen ay 0,06 milyon troy ons artarak 74,02 milyon troy onsa yükseldi.

Çin, bu altın alım turuna Kasım ayında başlamış ve bu dönemde toplam 1,22 milyon troy ons altın biriktirmişti.

ALTIN FİYATLARI REKOR SEVİYELERE ULAŞTI

Altın, ABD faiz indirimlerine yönelik bahisler ve Beyaz Saray'ın Federal Rezerv'e yönelik saldırılarının yükselişine yeni katalizörler sağlamasının ardından, son günlerde rekor seviyelere ulaşarak aylardır devam eden bekleme modelini kırdı.

Goldman Sachs'a göre, külçe altın bu yıl yüzde 30'dan fazla artarak ons ​​başına 3 bin 500 doların üzerine çıktı ve Fed'in bağımsızlığına gelebilecek herhangi bir zarar, altını 5 bin dolara yaklaştırabilir.

Üretici destekli Dünya Altın Konseyi'nin son raporuna göre, küresel çapta merkez bankalarının altın birikimi, fiyatlar arttıkça yavaşladı, ancak jeopolitik risklerin resmi sektörden gelen talebi desteklemeye devam etmesi bekleniyor.

Altın yükselişte! Fiyatları bugün ne kadar oldu?Altın yükselişte! Fiyatları bugün ne kadar oldu?

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • İslam Sancağı 56 dakika önce Şikayet Et
    Bütün dünya ABD'nin dolarını almak için canla başla çalışıyor, sistemi öyle bir kurmuşlarki..
    Cevapla
  • Var 1 saat önce Şikayet Et
    ALTIN gerçek PARADIR, BANKANOT 100 yıllık süslü KAĞIT !
    Cevapla
  • ADALET ... 1 saat önce Şikayet Et
    DOLARDAN ÇIKIN ALTIN GÜMÜŞ BORSA GAYRİMENKÜL V B Alımız uzun vadeli ama ... Dolar Ülkemizin başına gelmiş en büyük bela .... Nokta
    Cevapla
  • Kulfla 1 saat önce Şikayet Et
    Kağıdın ne önemi var tabiki altın, hem hammadde olarak kullanıyorsun hemde değerli bir varlık
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Kağıtlar yok altın her zaman altındır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle