Ayçiçeği alım fiyatı açıklandı

KARADENİZBİRLİK, 2025-2026 sezonu yağlık ayçiçeği ön alım fiyatını ton başına 29 bin lira olarak duyurdu.

Ayçiçeği alım fiyatı açıklandı
Ayçiçeği alım fiyatı açıklandı
GİRİŞ 02.09.2025 13:25 GÜNCELLEME 02.09.2025 13:25

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (KARADENİZBİRLİK), 2025-2026 sezonu yağlık ayçiçeği ön alım fiyatını ton başına 29 bin lira olarak açıkladı.

YÜZDE 53 ARTIŞ SAĞLANDI

KARADENİZBİRLİK Genel Müdürü Ünal Erarslan, geçen sezon üreticiye ton başına 19 bin lira ödeme yapıldığını hatırlatarak, “Bu sezon fiyatımızı yüzde 53 artışla 29 bin lira olarak belirledik” dedi.

REKOLTEDE YÜZDE 50’Yİ AŞAN KAYIP

Erarslan, ekim alanlarında artış olmasına rağmen kuraklığın verimi ciddi ölçüde düşürdüğünü belirtti:

“Bölge rekoltesinde yüzde 50’yi aşan oranda kayıp yaşandı. Buna rağmen üretici lehine azami gayret göstererek fiyatımızı ona göre belirledik.”

ÜRETİCİNİN SİGORTASI

KARADENİZBİRLİK’in piyasayı regüle etme misyonuna vurgu yapan Erarslan, şunları kaydetti:

“KARADENİZBİRLİK üreticinin sigortası olmaya devam edecektir. Yağlı tohum üretim potansiyelinin artırılması için destekleme primlerinin yükseltilmesi, sulama imkanlarının çoğaltılması ve uygun finansman şartlarının sağlanması gerekmektedir. Yeni fiyatımızın tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.