Borsada açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı uygulanacak
Borsa İstanbul AŞ, BIST 100 endeksinde meydana gelen yüzde 2 değişim sebebiyle pay piyasasında açığa satış yapılabilen işlem sıralarında açığa satış işlemlerinde seans sonuna kadar yukarı adım kuralı uygulanacak.
Borsa İstanbul AŞ'nin BISTECH Pay Piyasası Alım Satım Sistemi duyurusu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlandı.
Duyuruda, "Saat 15.40.03 itibarıyla BIST 100 endeksinde meydana gelen yüzde 2 değişim sebebiyle pay piyasasında açığa satış yapılabilen işlem sıralarında açığa satış işlemlerinde seans sonuna kadar yukarı adım kuralı uygulanacaktır." ifadesi kullanıldı.
BORSA GÜNÜN İLK YARISINDA GERİLEDİ
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,05 değer kaybederek 11.274,64 puana indi.
Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 5,31 puan ve yüzde 0,05 azalışla 11.274,64 puana geriledi.
Toplam işlem hacmi 55,7 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,04, holding endeksi ise yüzde 0,02 değer kazandı.
Sektör endekslerinden en çok kazanan yüzde 2,34 ile finansal kiralama faktoring, en fazla düşen yüzde 1,3 ile gıda, içecek oldu.
Küresel piyasalarda yatırımcılar ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklanırken, güne alış ağırlıklı bir seyirle başlayan BIST 100 endeksi, 11.331,63 puana kadar yükselmesinin ardından bu seviyeden gelen satışlarla düşüşe geçti ve günün ilk yarısını önceki kapanışının altında tamamladı.
Analistler, günün geri kalanında ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.200 ve 11.100 seviyelerinin destek, 11.400 ve 11.500 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.
-
Kaan 3 saat önce Şikayet Etborsa da alavera dalevare işleri çok oluyor bence kar ettim diyen. ertesi gün zarardaBeğen
-
Yücel 3 saat önce Şikayet EtAçığa satış nedir ? Takas nedir ? Borsa Robotu, aracı kurum nedir ?? Örneğin bugünkü CHP İstanbul Kongresinin iptalinin borsamıza neden etkisi var ?? Bizim borsamız neden iyi haberlerde kaplumbağa hızıyla yükselir kötü haberde yıldırım gibi dibe çakılır.Beğen
-
Misafir 5 saat önce Şikayet EtAli Koç yapı kredi koç holdingBeğen
-
Memo 5 saat önce Şikayet EtBen bunu bir türlü anlayamıyorum birisi bir şirkete ortak değil ise nasıl oluyorda o şirketin olmayan hissesini satabiliyorBeğen Toplam 2 beğeni
-
Coşkun Yılmaz 3 saat önce Şikayet EtDiyanet'in fetvası: İslam fıkhı açısından açığa satış işlemleri; sahip olunmayan hisselerin satışını konu edinmesi, hisselerin borç işlemlerine konu olabilecek misli bir mal olmaması veya borç olarak alınan hisseler karşılığında talep edilecek fazlalığın faiz yasağını ihlal etmesi sebebiyle caiz değildir.Beğen
-
Mammut 4 saat önce Şikayet EtAldığı hisse kadar ortaklığı oluyor, şirket belli bir oranı Halka arz ediyor...Beğen