Fırsatçılar iş başında! Fabrikada 90, internette 649 TL!

Okulların açılmasına sayılı günler kala fırsatçılar piyasaya çıktı. Fabrikada 90 TL'ye satılan ürün, internette 649 TL'ye satılıyor. Kırtasiyeciler bile aradaki uçuruma inanamıyor.

GİRİŞ 20.08.2025 16:57 GÜNCELLEME 20.08.2025 16:57
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Okulların açılmasına sayılı günler kala, pazarlarda yoğun bir hareketlilik başladı. Öğrenciler ve veliler, kırtasiye alışverişlerine hız verirken bazı fırsatçılar ise fiyatları katlama peşinde. Özellikle de defterlerde bulunan etiket farkına bakan, bir daha baktı.

Show Haber'de yer alan habere göre kırtasiyeciler için en yoğun dönem başladı. Bu kapsamda bazı satıcılar okul hazırlığını adeta rant haline getirdi. Raflardaki defter fiyatları hem velileri, hem de meslektaşlarını hayrete düşürdü.

Kırtasiye Alışverişinde Nelere Dikkat Edilmelidir? | Miniso

FİYATLAR AKIL ALIR GİBİ DEĞİL

Üretici Ali Rıza Ustaosmanoğlu, fabrikadaki fiyatlarla satış etiketleri arasındaki uçuruma dikkat çekerek şu sözleri kullandı:

“Bizden çıkan fiyatlara bakıyoruz, gerçekten çok abartılı rakamlarla karşılaşıyoruz. 24 saatte 100-150 bin defter üretiyoruz. Okul defterlerinde fabrika çıkışı 20 ile 50 lira arasında değişiyor ama piyasadaki etiketler akıl alır gibi değil.”

Okul alışverişinde fırsatçılar iş başında! Fabrikada 90 TL, internette 649 TL: Kırtasiyeciler bile bu rakamlara inanamadı

FABRİKADA 90 TL, İNTERNETTE 649 TL!

Örnek vermek gerekirse fabrikada 90 TL olan bir planlama defteri, internette tam 649 TL'ye satılıyor.

Okul alışverişinde fırsatçılar iş başında! Fabrikada 90 TL, internette 649 TL: Kırtasiyeciler bile bu rakamlara inanamadı

“BU BİR VİCDAN MESELESİ”

Kırtasiye esnafı Ahmet Gülseren ise duruma tepki göstererek, “Kazanç olacak elbette ama bunun da bir sınırı var. Kağıt kalitesi, kapak, spiral farklılıkları olabilir ancak aradaki uçurumun makul bir açıklaması yok. Bu tamamen vicdan meselesi” dedi.

Okul alışverişinde fırsatçılar iş başında! Fabrikada 90 TL, internette 649 TL: Kırtasiyeciler bile bu rakamlara inanamadı

3 TL'LİK KİLİT, 999 TL'LİK DEFTER

Bir başka örnekteyse “kilitli günlük” adıyla satılan defter 999,90 TL’ye alıcı buluyor. Oysa üreticiye göre bir kilidin maliyeti sadece 3 TL

Hakan Erdi Uludağ Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Hakan Erdi Uludağ

Editör Hakkında

1998 yılında İstanbul'da doğdu. Maltepe Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında okurken başladı. 4 yıldır aktif olarak Gazetecilik kariyerini sürdürüyor. Meslek hayatına Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com'da 'Editör' olarak devam ediyor.
YORUMLAR 78
  • Yavuz 1 ay önce Şikayet Et
    E ticaret sitelerinin faiş komisyonlarınida bakılması lazım
    Cevapla
  • Özgür 1 ay önce Şikayet Et
    En fazla alan %30 alıyor
    Cevapla
  • N.akdeniz 1 ay önce Şikayet Et
    Fahiş fiyatlar çözüm deşifre yöntemi tarlada 1 TL olan ürünler 200 TL ye satanlar var web sitelerinde deşifre edilmelidir şikayetçi siteleri gibi
    Cevapla
  • Reis Sevdalısı 1 ay önce Şikayet Et
    Allah Reis'i başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • bahri 1 ay önce Şikayet Et
    Devlet eliyle müdahele şart. Yoksa bu ahlaksız, açgözlü vurguncuların vicdanına kaldık yani yandık.
    Cevapla
  • Bilenbiri 1 ay önce Şikayet Et
    Denetimli serbest piyasa olmalı.Satıcı ürüne zam yapacagı zamsn kafasina gore yapamamalı.İlk once urun alış ve satıs fiyatinı denetim kurumuna dijital ortamda sunmalı ,onay alirsa zam ve fiyat koyabilmeli.Böyle kara düzen is olmaz,maliye bakanlıgi ve ilgili kurumlarada buradan sesleniyorum.Denetimli ticarete geçilsin özellikle parekendecilikte, cok geç kalındı.Vatandası soydular resmen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle