Goldman Sachs altına tarife beklemiyor! Altın fiyatlarındaki rekor beklentisini koruyor

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, altına yönelik tarife uygulanmayacağı varsayımını koruyarak 2025 sonunda ons altın fiyatının 3 bin 700 dolara, 2026 ortasında ise 4 dolara çıkacağına yönelik öngörülerini değiştirmedi.

GİRİŞ 11.08.2025 09:45 GÜNCELLEME 11.08.2025 09:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Goldman Sachs, altına yönelik herhangi bir tarifeye dair somut bir işaret olmadığı için, altın üzerinde herhangi bir tarifeye gidilmeyeceğini varsaymaya devam etti. Banka, Nisan ayında %10’luk karşılıklı tarifelerin uygulanmaya başlamasından bu yana herhangi bir değişiklik gözlemlenmediğini belirtti.

Goldman Sachs, 2025 sonuna kadar spot altın fiyatlarının ons başına 3 bin 700 dolar, 2026 yılının ortasında ise 4 bin dolara ulaşacağını tahmin etmeye devam etti.

ALTIN VADELİ İŞLEMLERİ REKOR KIRDI

ABD altın vadeli işlemleri, Cuma günü rekor seviyeye ulaştı. Bu yükselişte, ABD Gümrük ve Sınır Koruma sitesinde yayımlanan ve Washington’un en çok ticareti yapılan altın külçe barlarına ülke bazlı ithalat tarifeleri getirmeyi planladığını bildiren karar etkili oldu. 

Bu durum, altının küresel tedarik zincirlerinde büyük bir dalgalanma yaratabileceği endişelerine yol açtı.

Ancak, altın vadeli işlemleri kazançlarının bir kısmını geri verdi. Beyaz Saray yetkililerinin, altın külçelerine ilişkin tarifelerle ilgili "yanlış bilgileri düzeltmek" amacıyla yakın bir gelecekte bir başkanlık kararnamesi yayımlamayı planladığını açıklaması sonrası fiyatlar yeniden düştü.

Altında hareketlilik! İşte yeni fiyatlar...Altında hareketlilik! İşte yeni fiyatlar...

KAYNAK: FORINVEST, DÜNYA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafirü 19 saat önce Şikayet Et
    Almanyada avrupada altın yükseliyor ama halk avrupada bizim gibi takı kullanmıyor kullansa 8 ayar veya azınlık olarak 14 ayar
    Cevapla
  • Ersever 20 saat önce Şikayet Et
    Sene sonunda onbin olacak.
    Cevapla