Altın düştü, o yatırım aracı yükseldi! Yatırımcı Çarşamba gününü bekliyor!
Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, piyasaların Fed faiz kararı, Trump’ın tepkileri, tarife görüşmeleri ve ABD istihdam verilerine odaklandığını belirtti. Altında yönsüz bant hareketinin sürdüğünü, gümüşte ise yükseliş potansiyeli gördüğünü söyledi.
Yeni haftaya küresel piyasaları şekillendirecek yoğun bir veri gündemiyle girildiğini belirten ALB Yatırım Başekonomisti Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, gözlerin öncelikle Fed’in çarşamba günkü faiz kararında olacağını vurguladı.
“Piyasalar faizlerde değişiklik beklemiyor, asıl merak edilen Jerome Powell’ın açıklamaları. Özellikle eylül ayında beklenen ilk faiz indirimi için sinyal gelip gelmeyeceğine bakılacak” diyen Eryılmaz, karar sonrası ABD Başkanı Donald Trump’ın Powell’a yönelik eleştirilerinin yeniden sertleşebileceğini, bu gerilimin piyasalara yön verebileceğini kaydetti.
Dolar düştü, Trump'tan "beklenmedik" açıklama geldi! AB'ye anlaşma sinyali
TARİFE GÖRÜŞMELERİ GÜNDEMDE
Hafta boyunca ABD ile AB arasındaki yüzde 15’lik tarife anlaşmasının olumlu yansıdığını hatırlatan Eryılmaz, “Şimdi Çin ve ABD Stockholm’da masada. Tarife anlaşmasının süresi 12 Ağustos’ta doluyor; uzatılması bekleniyor. Ancak aksi yönde gelecek bir haber akışı piyasaları sert etkileyebilir” ifadelerini kullandı.
Küresel piyasalar Fed haftasına giriyor
İSTİHDAM VE ENFLASYON VERİLERİ YÖNÜ BELİRLEYECEK
Eryılmaz, cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisinin Fed’in eylül ayında faiz indirimine gidip gitmeyeceğini belirlemede kritik olacağını vurguladı.
“İşgücü piyasasında hızlı bir soğuma faiz indirimi ihtimalini öne çekebilir; güçlü bir istihdam datası ise indirim beklentisini ekime öteleyebilir” dedi. Ayrıca perşembe günü açıklanacak Fed’in favori enflasyon göstergesi PCE verisinin de faiz patikasına dair beklentilerde belirleyici olacağını söyledi.
ALTIN YATAY BANTTA GÜMÜŞ DAHA POZİTİF
Geçen haftaki “Powell görevden alınabilir” söylentileri ve tarife haberleriyle altının 3.439 dolara kadar yükseldiğini anımsatan Eryılmaz, “Şimdi AB-ABD anlaşması güvenli liman talebini azalttı, ABD-Çin anlaşma beklentisi fiyatlara yansıdı. Fed’in şahin tonda kalması altında baskı yaratabilir” dedi.
Altında 3.300–3.365 dolar aralığının kritik olduğuna dikkat çeken Eryılmaz, “Bu bant korunursa yönsüz seyir sürecek; 3.365 dolar aşılırsa tepki alımları gelebilir ama güçlü bir yükseliş beklemiyorum” değerlendirmesinde bulundu.
Kıymetli madenlerde gümüşü daha pozitif gördüğünü söyleyen Eryılmaz, “Geçen hafta 39,9 doları test ettik; 40–41 dolar bandı kısa vadede gündeme gelebilir” dedi.
-
vatandaş 4 saat önce Şikayet Etbizim milletimiz garantici faizler bu seviyede iken başka yatırım aracına yüklenmezBeğen Toplam 2 beğeni
-
Fehmi 5 saat önce Şikayet EtMedyada biraz populist olan ekonomist olmuş.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Çal bağlamayı 5 saat önce Şikayet EtMadenlerde altın azalıyor, dünya da en çok altın sahibi ülke Amerika sıkıştı kaldı malzeme Çin e kayıyor onun için ben altında daha yol var diyorumBeğen
-
Misafir 5 saat önce Şikayet EtHücum Altına ondan sonra da çıksın almayın ozaman düşecekBeğen
-
Kemal așık 5 saat önce Şikayet EtYa arkadaş bu euro,dolar kurunun bir siniri yokmu nerede duracak bukur? fireni patlamiş kamyongibi koptu gidiyor, biryere çarpip duracak ama nerede durur Allah bilir.Beğen