Bakan Kurum: Hatay’da 500 Evler’i de tamamladık
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Hatay’da 500 Evler’i de tamamladık. Şimdi Antakya’da da yüzlerce ailemiz için yepyeni bir yaşam başlıyor." ifadelerini kullandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Antakya ilçesinde 500 Evler bölgesinde 576 konutun yapımını tamamladı.
Bakanlığın açıklamasına göre, deprem bölgesinde en çok konutun inşa edileceği Hatay'da projelerin yapımı, 7/24 vardiya sistemiyle sürüyor.
Bu kapsamda, Emlak Konut GYO, Antakya ilçesindeki 500 Evler bölgesinde 576 konutun inşasını tamamladı.
Kura çekimi de yapılan bölgede, vatandaşlar yeni evlerine yerleşmeye başlayacak.
"ANTAKYA'DA DA YÜZLERCE AİLEMİZ İÇİN YEPYENİ BİR YAŞAM BAŞLIYOR"
Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, konutların ve hak sahibi vatandaşların görüntülerine yer verdi.
Kurum, "İlmek ilmek işledik. Gecemizi gündüzümüze katıp büyük bir adım daha attık. Hatay'da 500 Evler'i de tamamladık. Şimdi Antakya'da da yüzlerce ailemiz için yepyeni bir yaşam başlıyor." ifadelerini kullandı.
Görüntülerde proje hakkında bilgi veren Emlak Konut mimarı Cantürk Bediz, "Her blokta toplam 78 fore kazık sistemi bulunmaktadır. Her birinin derinliği 18 metre olup 80 santim çapındadır." açıklamasını yaptı.
Hak sahibi Buket Yener ise çalışmaların çok hızlı ilerlediğini, 2,5 yılda Hatay'ın geliştiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Gece ayrı vardiya gündüz ayrı vardiya olarak gerçekten arı gibi çalışıyorlar. 'Kesinlikle yapamaz.' diyenler bence şu an tam tersini düşünüyor. Kesinlikle yapıldı, yapılmaz diye bir şey yokmuş, bunu da görmüş olduk. Güçlü devlet, güçlü milletin arkasında durduğu müddetçe hep ayaktayız."
HATAY'DA SON DURUM
Bakanlık, kentte bugüne kadar 60 bin 507 konut, 1152 iş yeri ve 6 bin 747 köy evi olmak üzere toplam 68 bin 406 bağımsız bölümü vatandaşlara teslim etti.
Yıl sonuna kadar ise 133 bin 382 konut, 9 bin 103 iş yeri ve 10 bin 763 köy evi olmak üzere toplam 153 bin 248 bağımsız bölümün yapımı tamamlanacak.
İlmek ilmek işledik.
— Murat KURUM (@murat_kurum) July 16, 2025
Gecemizi gündüzümüze katıp büyük bir adım daha attık.
Hatay’da 500 Evler’i de tamamladık.
Şimdi Antakya’da da yüzlerce ailemiz için yepyeni bir yaşam başlıyor. #BirlikteGüçlüYarınlara pic.twitter.com/24hrcSN2rM
Bakan Kurum duyurdu! 6 ile daha Depozito İade Makineleri kuruluyor
-
mehmet gündogdu 3 saat önce Şikayet Etdünyada hiç bir ülkenin bu kadar kısa sürede böyle mükemmel konutları şehirleri bu hızla bu kaliteyle yapabilecek bir iktidar yok partisi görüşü ne olursa olsun bu hizmet bu çalışma ayakta alkışlanır şapka çıkarılırBeğen Toplam 6 beğeni
-
Misafir 3 saat önce Şikayet EtAllah devletimizin daim ve güçlü eylesin, bazılarına da hiç fırsat vermesin.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Gezgin 4 saat önce Şikayet EtBir kurusu gecenden yaptirandan yapandan devletimizden allah razı olsun biririleride devleti soyuyorlar allah onlara bunun hesabini soracak yetim madur mazlumun haklarini yiyenlerden soracak adamlarin birtaneside düzgün olsun yok bulamazsin hepsi hırsız dolandırıcı tefeci vatandasa hazir olan isletmeleri yonetemeyen zihniyet birde devlete talip ekmek su vermezler INSANLARABeğen Toplam 6 beğeni
-
Misafir 4 saat önce Şikayet Etya Allah bismillahBeğen Toplam 4 beğeni
-
fikir 5 saat önce Şikayet Etşu projelerde yeşil alana keşke daha fazla yer ayrılsaydı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ancak çok daha fazla yeşil projeler yapılabilir.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Güzel Fikir 2 saat önce Şikayet EtSehir merkezlerinde yapilan evlerin maalesef yesil alani daha az oluyor, büyük yesil alana sahip ve her ev icin otoparklari olan evler icin sehir disinda yeni bölgeler düsünebilir.Beğen
-
Savaş 4 saat önce Şikayet EtBLOK aralarını görmüyormusunBeğen Toplam 2 beğeni