AB'den Trump'a misilleme uyarısı
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ABD ile gümrük tarifeleri konusunda müzakereleri sürdüreceklerini, ancak anlaşma olmaması halinde misilleme yapacaklarını ifade etti.
GİRİŞ 12.07.2025 20:39
GÜNCELLEME 12.07.2025 20:50
ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa Birliği'ne (AB) yüzde 30 gümrük vergisi uygulama kararına Brüksel'den tepki geldi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "AB ihracatına yüzde 30 oranında gümrük vergisi getirilmesi, Atlantik'in her iki yakasındaki işletmelere ve tüketicilere zarar verecektir. 1 Ağustos'a kadar anlaşmaya varmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Aynı zamanda gerekirse orantılı karşı önlemler de dahil olmak üzere AB çıkarlarını korumak için gerekli tüm adımları atacağız" ifadelerini kullanarak, ABD'ye misilleme uyarısında bulundu.
27 ülkeden oluşan AB, ABD ile kapsamlı bir ticaret anlaşması sağlanmasını hedeflemişti.
YORUMLAR 6
-
Hyr 3 saat önce Şikayet EtAmerikanın gümrük yygulaması amerika batıyor anlamına geliyor.Beğen
-
VELI 6 saat önce Şikayet Etgoren gozkordegıldır beBeğen
-
Emekli 41 10 saat önce Şikayet EtBu arada ab ile gümrük birliği anlaşması hala yenilenmedi şu bizim aleyhimizeBeğen
-
Misafir 12 saat önce Şikayet EtULAN AVRUPA AMERİKANIN KÖPEKLERİSİNİZ İŞİ BİTTİMİ AMERİKA SİZİ AZAT EDER BÖYLE İŞTEeBeğen Toplam 12 beğeni
-
Misafir 12 saat önce Şikayet Etit dalaşıBeğen Toplam 8 beğeni