Milyonlarca emekliye sevindiren haber! TBMM'de kabul edildi

Emeklilerin maaş düzenlemesini de içeren kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenlemeye göre en düşük emekli maaşı 16 bin 881 lira oldu.

GİRİŞ 10.07.2025 01:26 GÜNCELLEME 10.07.2025 01:27
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, en düşük emekli aylığının 16 bin 881 liraya yükseltilmesine ilişkin düzenlemeyi de içeren Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.

EMEKLİLERE MÜJDE

En düşük emekli aylığı 16 bin 881 lira oldu. Artışa ilişkin düzenlemeleri içeren teklif, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

22 maddeden oluşan ve Çalışma Hayatında Değişiklikler İçeren Kanun Teklifi, birçok bakanlık ve bağlı kuruluşa dair yeni düzenlemeleri de içeriyor.

Buna göre; kuvvet komutanlarının görev süresi de Genelkurmay Başkanı ile eşitlenerek,
72 yaşına kadar görev yapmaları mümkün olacak.

Yüksek Askeri Şura kararıyla hizmet süresi uzatılan orgeneral ve oramirallerin görev süreleri, Cumhurbaşkanı onayıyla her dönem 1 yıl uzatılabilecek.

Düzenlemeye göre, yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine ödenen asgari aylık ödeme işlemlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu yetkili olacak.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu'nda da değişikliğe gidildi. Bakanlık personelinin çalışma ve izin günlerine ilişkin de düzenleme yapıldı.  

'EMEKLİLERİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZDIR'

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt, kanun teklifi ile teknolojik gelişmeler doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin organizasyonel ihtiyaçlarının karşılanması, bünyesindeki deneyimli general ve amirallerin tecrübe, bilgi ve birikimlerinden azami seviyede istifade edilmesi ve farklı kuvvet komutanlıkları arasında uygulama birliğinin sağlanması amacıyla Deniz ve Hava Kuvvetlerinde tüm muharip sınıf general ve amirallerin korgeneral, koramiral rütbelerine terfi edebilmelerine imkan sağlandığını söyledi.

Kurt, ayrıca teklif ile Yüksek Askeri Şura kararıyla hizmet süresi uzatılabilecek general ve amirallerin yaş hadleri ve terfilerindeki eğitim şartlarıyla ilgili düzenlemelerin de yapıldığını anlattı.

Emeklilerin yaşadığı bütün sıkıntıların farkında olduklarını söyleyen Kurt, şunları kaydetti:

"Fırsatçılık ve fahiş fiyat artışlarının emeklilerimizi, dar gelirlileri ve ücretli çalışanları zorladığını çok iyi biliyoruz. Özellikle belirtelim ki sosyal güvenlik sistemimizde emekli aylıkları, çalışma döneminde ödenen prim gün sayısına ve ödenen prime esas kazanca göre farklılık göstermektedir. Şu an en yüksek SGK emekli aylığı 109 bin 944 lira, en düşük emekli aylığı ise bu teklifle 16 bin 881 TL'ye yükseltilmektedir. Emeklilerimiz için ne yapsak azdır. Emekli aylıklarındaki normal iyileştirmelere ek olarak seyyanen zamlar ve ilave refah payı artışlarıyla emekli aylıklarını destekledik."

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Vatandaş 2 saat önce Şikayet Et
    Ev kiraları çok yüksek buna öncelikle çözüm bulunması gerekiyor
    Cevapla
  • Murat 2 saat önce Şikayet Et
    İstanbul gibi büyükşehirlerde bu para ile aç kalır muhtaç duruma düşersin. Çalışabilen eyt liler emekliilik sisteminden çıkarılsın çalışamayacak durumdaki emeklilerimize ömrünün kalan günlerinde refah içinde yaşayacak maaşlar +sosyal imkanlar +kaliteli sağlık hizmetleri +köyüne deönmek isteyene taşınma hizmeti +avrupayı gezmek isteyene yılda bir ek ödeme iyi olmaz mı?
    Cevapla
  • misafir 2 saat önce Şikayet Et
    2024 yılında emekli olsaydım 28 binlira bağlanacaktı.2025 sistemde 22 binlira gözüküyor.calıştıkca maaşım düşüyor.aylık bağlama oranı yükselmedikce bu düşüş devam edecek.
    Cevapla
  • Zaza 3 saat önce Şikayet Et
    Allah sizi lanetlesin. Şeytan ile aynı muameleyi görün inşallah.
    Cevapla
  • Emekli 3 saat önce Şikayet Et
    Ödenen Prim Gün Sayısına Göre Adıl bir mağış sistemi ile Emekli mağışları hesaplanmalı Bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle