Çin 74 ülkeye vizeyi kaldırdı

Çin'in yabancı turist sayısını artırmak amacıyla 74 ülkenin vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz giriş hakkı tanıdığı bildirildi.

Çin 74 ülkeye vizeyi kaldırdı
Çin 74 ülkeye vizeyi kaldırdı
GİRİŞ 09.07.2025 18:53 GÜNCELLEME 09.07.2025 18:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

The Washington Post gazetesinin haberine göre, Çin Ulusal Göçmenlik İdaresi, Pekin yönetiminin turizm sektöründe hareketlilik ve ülkenin yumuşak gücünün artırılması amacıyla 74 ülkenin vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz giriş hakkı tanıdığını duyurdu.

Söz konusu 30 günlük vizesiz giriş hakkı, Aralık 2023'te Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, İspanya ve Malezya vatandaşlarına yönelik başlatılırken, halihazırda neredeyse tüm Avrupa ülkeleri dahil edildi. Ayrıca Latin Amerika, Orta Doğu ve Asya'dan birçok ülke de listeye eklendi.

Öte yandan, Azerbaycan'ın da 16 Temmuz'da bu kapsama alınarak 30 güne kadar vizesiz giriş tanınan ülke sayısının 75'e çıkarılacağı kaydediliyor.

Ulusal Göçmenlik İdaresi verilerine göre, 2024 yılında Çin'e vizesiz giren yabancı turist sayısı 20 milyonu aşarken bu rakam, toplam yabancı turist sayısının üçte biri, 2023 yılının toplam yabancı ziyaretçi sayısının ise yaklaşık iki katı anlamına geliyor.

ABD, Kanada, İngiltere, İsveç ve Rusya gibi ülkelerden gelen vatandaşlara ise Çin'den farklı bir ülkeye geçiş şartıyla 10 günlük vizesiz transit geçiş imkanı sunuluyor.

Devlete bağlı bir araştırma enstitüsü olan Çin Turizm Akademisi'nden analist Liu Xiangyan, politikaların turizm amacının yanı sıra Çin'in imajını düzeltmeyi amaçladığını ifade etti.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Türkiye varmı yokmu?
    Cevapla
  • hasan 2 saat önce Şikayet Et
    Bize anca mal satarlar
    Cevapla
  • Misafir 4 saat önce Şikayet Et
    Yeşil pasaporta Çin vize istemiyor.
    Cevapla
  • Misafir 5 saat önce Şikayet Et
    Turkiye?
    Cevapla
  • Kemalettin 5 saat önce Şikayet Et
    Azerbeycan var kardes ulke yeter onlar bizim yerimize gider
    Cevapla