Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde tecil tutarı değişti
Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil yapılabilecek tutar 50 bin liradan 250 bin liraya yükseltildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe de girdi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, vergi ve diğer kamu alacaklarını ödemede zor duruma düşeceğini belirten mükelleflerin, borçlarını taksitle ödeme imkanı bulunuyor.
Taksitlendirme talepleri, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a göre değerlendiriliyor. Gerekli şartları taşıyan mükelleflerin borçlarını taksitler halinde ödenmesine imkan sağlanabiliyor.
Kanun gereğince, 50 bin liraya kadar olan borçların taksitlendirilmesinde teminat aranılmıyor. Bu tutarı aşan borçların taksitlendirilmesinde ise 50 bin lirayı aşan kısmın yarısı oranında teminat gösterilmesi gerekiyor.
50 BİN LİRADAN 250 BİN LİRAYA YÜKSELTİLDİ
Kararla, mükelleflerin borçlarını taksitler halinde ödemesini kolaylaştırmak amacıyla teminat alınmadan tecil edilebilecek tutar 50 bin liradan 250 bin liraya yükseltildi.
Buna göre, 250 bin lirayı aşmayan borçların tecilinde teminat aranmayacak, bu tutarı aşan borçların tecilinde ise 250 bin lirayı aşan kısmın yarısı oranında teminat gösterilecek.
Belirlenen yeni tutar, Bakanlık birimlerince yapılacak tecillerin yanında Sosyal Güvenlik Kurumu, belediyeler ve il özel idareleri gibi alacakları kanun kapsamında takip edilen idarelerce yapılacak tecillerde de uygulanacak.
-
Yozgatlı 51 dakika önce Şikayet EtTek amaç halkın cebindeki parayı nasıl alırız herşeyi bitti halkın parasına göz diktiler ceza evlerine affff iklim değişikliği kanunu halkın yararına hiç bişey yapılmıyor esnaf kan ağlıyorBeğen
-
Molla Kasım 1 saat önce Şikayet EtKimse sormuyor firmaların neden vergi borcu var kulüplerin neden vergi borcu var. Bunu nasıl önleyecek yapısal düzenleme yaparız diye. Bir kere en büyük vergi borcu kalemlerinden biri stopaj. Sen stopaj kesme , ödenen paralardan alıcı hesabından banka kessin. O zaman bak bakalım vergi borcu kalıyormu.Beğen
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtDeprem bölgesi malatya da bile evi işi yıkılan esnaftan teminat istiyorlar hem ssk hemde vergi daireleri adamın bi canı kalmış yok teminat olmadan taksit olmaz deniyorBeğen
-
... 1 saat önce Şikayet Et250 binlira çok 5 bin liraya indirilseydi. Bu piyasada komik rakamlar açıklanıyor. Bi komiklikde ben yapayım dedim.Beğen
-
Ashab 1 saat önce Şikayet EtSiz önce milyon avro dağıtan klüpler den vergi alınBeğen Toplam 8 beğeni