Bakan Işıkhan'dan en düşük emekli maaşı açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli maaşına ilişkin düzenlemenin, haziran ayı enflasyon verisinin ardından yapılacak toplantıda ele alınacağını ve teklifin kısa sürede Meclis'e sunulacağını bildirdi.
Son dakika haberi... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığı rakamıyla ilgili, "3 Temmuz'da haziran ayı enflasyon rakamı belli olduğunda, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen TÜFE ortaya çıkacak. Hazine ve Maliye Bakanımız ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerekli görüşmeleri yapacağız." dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca emeklinin beklediği en düşük emekli maaşı düzenlemesi ve kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir basın mensubunun, en düşük emekli aylığı rakamının artırılıp artırılmayacağı yönündeki sorusu üzerine Işıkhan, şunları söyledi:
"3 Temmuz'da haziran ayı enflasyon rakamı belli olduğunda, yılın ilk 6 ayında gerçekleşen TÜFE ortaya çıkacak. Hazine ve Maliye Bakanımız ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında gerekli görüşmeleri yapacağız. Sonra konu ile ilgili rakam çok kısa süre sonra Meclis'e sunulacaktır. Takdir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nindir. Konu ile ilgili Sayın Grup Başkanımız Abdullah Güler de gerekli açıklamaları yaptı. İnşallah, hayırlı olur emeklilerimiz için."
TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ DE GÜNDEMDE
Bakan Işıkhan, kamudaki yaklaşık 600 bin işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleriyle ilgili soruya ise "Kamu Çerçeve Protokolü kapsamında, TÜHİS aracılığı ile sendikalarımıza son teklifimizi bu hafta sunacağız, İnşallah makul bir noktada anlaşma sağlanacağına inanıyorum." yanıtını verdi.
Borsa İstanbul 10 bin puanı aştı
Altın yükselmeye devam ediyor! İşte son fiyatlar...
Altın için kritik tahmin! Tarih verdi
-
Ercan 1 saat önce Şikayet EtÇok prim düşük maaş az prim yüksek maaş sayın bakanım öncelike bunu düzelmesi lazım bu adaletsizliktirBeğen
-
aali 1 saat önce Şikayet Etherkese eşit zamBeğen
-
Umut 2 saat önce Şikayet EtZam isteyenler ayda ne kadar alış veriş fişi topluyor acaba! İnsanın isterken yüzü olmalı.Beğen
-
Misafir 2 saat önce Şikayet Etyahu kardeşim aynı oranda diyorsun da birinin pirimi yüksek biriminde pirimi düşük, ikisinede aynı maaş verilirse birine haksızlık olmaz mı.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Ahmet 2 saat önce Şikayet EtGÜÇLÜ ORDU GÜÇLÜ DEVLET GÜÇLÜ EKONOMİ GÜÇLÜ LİDER RECEP TAYYİP ERDOĞAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ CUMHURBAŞKANI Dünya LideriBeğen Toplam 1 beğeni