Hükümet 600 bin kamu çalışanı için ikinci zam teklifini yarın verecek

Son dakika haberi: Kamudaki 600 bin kamu işçisinin zam pazarlığında gözler yeni teklifte. Hükümet, kamu işçisi için ikinci teklifini yarın saat 14.00'te verecek.

GİRİŞ 26.06.2025 15:20 GÜNCELLEME 26.06.2025 15:20
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Kamuda çalışan yaklaşık 600 bin işçi için yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde gözler ikinci teklife çevrildi.

Kamudaki 600 bine yakın işçiyi ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde kamu işverenlerini temsil eden Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS), ikinci zam teklifini yarın saat 14.00'te işçi tarafına sunacak.

TÜHİS, ikinci teklifini sunmak üzere TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ temsilcilerini yarın 14.00'te davet etti.

TÜHİS, 13 Haziran'da ilk teklif olarak, birinci yılın ilk 6 ayı için yüzde 16, ikinci 6 ayı için yüzde 8, ikinci yılın birinci 6 ayı için yüzde 7, ikinci 6 ayı için yüzde 5 teklif etmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikinci teklifin bu hafta verileceğini belirterek, sürecin önceki yıllarda olduğu gibi ilerleyeceğini söylemişti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Misafir yorumu 1 ay önce Şikayet Et
    Aynen öyle
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    vallahi çalışmıyorlar akşama kadar yan ğel yat şirkette iken yine zorla çalıştırılıyordu şimdi kadro aldım artık bana kimse dokunamaz diyip vallahi çalışmıyorlar çoğunluklada hepsi kominist ataist her yol var. yazık devletin parasına
    Cevapla
  • hasan basri 1 ay önce Şikayet Et
    misafir orda boş boş konuşup durma kusura bakmada bende işçiyim ama memur işi yapıyorum çalışdığım kuruma şöyle bir gözlemliyorum memurların yarısından fazla iş yapıyorum bu bir çok kurumda da böyle maalesef bundan da bilgin olsun
    Cevapla
  • düzelü be 1 ay önce Şikayet Et
    zam oranı iyi kötü belli olacak onda sıkıntı yok ama 7 ay geçmesi gelde bana sor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    değişim yapalım istersen boş yapma
    Cevapla
  • Fatih 1 ay önce Şikayet Et
    Biri işçi adı üstünde biri memur bilmeden atıp tutmayın önce işinizin hakkını verin haset beslemeyin klavye başında emekçi işçi, diğeri masa başında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle