Ve akaryakıta indirim geldi! Gece yarısı fiyatlar değişti...

İsrail-İran savaşıyla yükselen petrol fiyatları Türkiye'de akaryakıta zam üstüne zam olarak yansıdı. Brent petrolde 10 dolardan fazla yükseliş sonrası akaryakıta 9 günde 5 kez zam geldi.

GİRİŞ 24.06.2025 10:49 GÜNCELLEME 24.06.2025 10:50
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İsrail-İran savaşıyla yükselen petrol fiyatları Türkiye'de akaryakıta zam üstüne zam olarak yansıdı. Brent petrolde 10 dolardan fazla yükseliş sonrası akaryakıta 9 günde 5 kez zam geldi. 

ZAMLAR PEŞ PEŞE GELDİ

13 Haziran'da benzine 1 lira 47 kuruş, 14 Haziran'da motorine 1 lira 47 kuruş, 17 Haziran'da motorine 1 lira 70 kuruş, 19 Haziran'da ise benzine 1 lira 56 kuruş, motorine 1 lira 87 kuruş zam, 21 Haziran'da ise motorine 3 lira 30 kuruş, benzine 1 lira 51 kuruş zam geldi. 

MOTORİNE İNDİRİM

Akaryakıttaki seri zamların ardından rüzgar tersine döndü. Bugün itibarıyla motorinin litre fiyatı 1 lira 66 kuruş ucuzladı. 

23 HAZİRAN GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 

Şehir                   Benzin     Motorin      Otogaz
İstanbul Avrupa    51,51       53,09         25,09
İstanbul Anadolu  51,36       52,97         24,49
Ankara                 52,18       53,92        24,99
İzmir                     52,51       54,27        24,94

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • takipçi 1 ay önce Şikayet Et
    10 dolar nerede ise ındı şimdi bu kadar az mı ındırım olur
    Cevapla
  • mta 1 ay önce Şikayet Et
    Petrol Rusya dan Ural petrolü fiyatlama İtalya'dan.
    Cevapla
  • Dobraci izmir 1 ay önce Şikayet Et
    İranın nükleer üretimi yerin 400-500 metre altında depolar 600-800 metre aşağıda ABD nin vurduğu yer nükleer tesislerin çay ocağı dinlenme ve giriş nizamiyesini vurdu.abd hep palavra atıyor.
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Bizim içimizdeki Türkiye düşmanları yükseltirken hemen ardı ardına ama indirirken bekleye bekleye kepçe ile al kaşıkla ver misali buna bir dur denmeli şirketler hep yabancı elinde
    Cevapla
  • Hakim 1 ay önce Şikayet Et
    Cehenneme odun olun, elleriniz indirime uzanmıyor. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle