Gıda sahtecileri ifşalandı: Kıymada kalp, sucukta kanatlı tespit edildi

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi.

Gıda sahtecileri ifşalandı: Kıymada kalp, sucukta kanatlı tespit edildi
Gıda sahtecileri ifşalandı: Kıymada kalp, sucukta kanatlı tespit edildi
GİRİŞ 20.06.2025 11:36 GÜNCELLEME 20.06.2025 12:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini tehdit eden taklit ve tağşişli ürünlerle mücadele kapsamında denetimlerini sürdürüyor. Yapılan kontroller sonucunda halk sağlığını tehlikeye atan birçok ürün tespit edildi; bu ürünlerin yer aldığı ifşa listesi ise güncellenmeye devam ediyor.

LİSTE GÜNCELLENDİ 

Gıda güvenliğiyle ilgili kamuoyunun yakından takip ettiği ifşa listesine her geçen gün yeni ürünler ekleniyor. Bakanlık, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi amacıyla uygunsuz bulunan ürünleri ve sorumlu firmaları kamuoyuyla paylaşmayı sürdürüyor.

LABORATUVARDA İNCELENİYOR 

Denetim ekipleri tarafından toplanan gıda numuneleri, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın laboratuvarlarında titizlikle analiz ediliyor. Ürünlerin içeriğinde bulunan maddeler incelenerek mevzuata aykırı durumlar tespit ediliyor.

Özellikle et, zeytinyağı, bal, peynir ve kebap gibi ürünlerde yoğun biçimde taklit ve tağşişe rastlanıyor. Uzmanlar, tüketicileri fiyatı, tadı, kokusu veya görüntüsü şüphe uyandıran ürünlerden uzak durmaları konusunda uyarıyor. Şüpheli ürünlerle karşılaşılması durumunda ALO 174 Gıda Hattı’na ihbarda bulunulması çağrısında bulunuluyor.

 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Gıda işletmesi açmanın şartları değişmeli. İnşaatlardaki yapı denetim gibi, gıda mühendisleri sürekli denetim yapmalı. Bakanlık denetimine takılan firmaların gıda mühendislerinin de yetkileri kaldırılmalı. Bir ülkede bu kadar tahşiş ürün ve sahtecilik rahat yapılıyorsa, denetim ve cezalar yetersizdir. Gıda hilesi ile firma kapatmaya kadar gidilmeli sektörden uzaklaştırmalı.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Gıdada hile yapanın elini kesin, ondan sorada gıda işinden men edin bakalım birdaha sahtekarlık yapabiliyorlarmı.
    Cevapla
  • ziyankar 2 ay önce Şikayet Et
    devlet bu tür firma sahiplerini evlerini dükkanlarıni aracını alıp belediyede çöp toplatmali yer süpürtmeli
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Halkın sağlığı ile oynayanlar ile vatan ihanet edenlerin cezaları daha ağır olmalıdır.
    Cevapla
  • asıl yorum 2 ay önce Şikayet Et
    Bir yıldır hep yakalayıp ceza kesiyorsunuz? Kesin bakiyim kolunu bakalım birdaha yapabilşyormu??!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle