İBB'den ailelerin cebini yakacak dev zam!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı üçüncü oturumunda kreş ücretlerine zam yapıldı. Belediyeye ait kreşlerde uygulanan aylık ücret, yüzde 100 artışla 5 bin liraya çıkarıldı. Karara AK Parti grubundan tepki geldi.

İBB'den ailelerin cebini yakacak dev zam!
İBB'den ailelerin cebini yakacak dev zam!
GİRİŞ 20.06.2025 03:13 GÜNCELLEME 20.06.2025 03:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İBB Meclisi haziran ayı toplantılarının üçüncü oturumu, Meclis 2. Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı.

KREŞ ÜCRETLERİNE YÜZDE 100 ZAM YAPILDI

Mecliste, İBB Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğünden gelen 2025 yılı revize ücret tarifesi teklifi görüşüldü.

Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğünün teklifiyle belediyenin işlettiği kreşlerin 2 bin 500 lira olan aylık ücretinin yüzde 100 zamla 5 bin liraya yükseltilmesi istenen teklifte ayrıca, park ve bahçeler müdürlüğü, hal müdürlüğü, imar müdürlüğü, kültürel etkinlikler ve spor tesislerinin de bulunduğu birçok alanda zam yapılması talep edildi.

Teklifle ilgili söz alan Tarife Komisyonu Üyesi ve AK Parti'li Meclis Üyesi Meryem Karaköse, komisyona 25 müdürlükten gelen ve 1000 kalemden oluşan yeni zamlarla karşı karşıya olduklarını, tarife artışlarının yıl sonu aralık ayında yapılarak gelecek yılın tarifelerinin güncellendiğini ve yıl sonuna kadar bu tarifelerin uygulandığını söyledi.

'BU ZAMLARIN ÇOĞU VATANDAŞLARIMIZIN GÜNLÜK YAŞANTISINA DOKUNAN ÖNEMLİ ALANLARI KAPSAMAKTADIR'

Önlerine gelen dosyada 2024'te yapılan tarifeyi 6 ay sonra yeniden güncelleyerek yeni yıl tarifesi gibi sunduklarını ve bu durumun İBB'de bir ilk olduğunu belirten Karaköse, "Bu zamların çoğu vatandaşlarımızın günlük yaşantısına dokunan önemli alanları kapsamaktadır. Örneğin kreşler. Seçim boyunca övgüyle bahsettiğiniz ve her fırsatta en çok savunduğunuz bu konuda bile yüzde 100 zam yaparak, fiyatları 2 bin 500 liradan 5 bin liraya çıkarmayı hedefliyorsunuz." diye konuştu.

Aynı artışların sosyal tesislerde de gündemde olduğunu ifade eden Karaköse, şunları söyledi:

"Yine 'Gençlerin yanında olacağız.' diyerek algısını yaptığınız öğrenci yurtlarında da durum maalesef aynı. Burada da yüzde 50'ye yakın bir zam yaparak yurt ücretlerini 2 bin 800 lira yapmak istiyorsunuz. Tiyatro, konser ve sinema biletleri ücretsiz olarak verilirken bundan sonra bu gelen dosyayla artık öğrencilerimiz bu tür etkinliklerden ücreti karşılığı faydalanacaklar. Bugüne kadar ücreti alınmayan açık hava etkinlik alanlarında bu yeni gelen dosyayla beraber saatlik, günlük ve hatta aylık kiralama bedelleriyle faydalanabilecek İstanbullular. Hem de bu rakamlar öyle çok küçümsenecek rakamlar değil. Bazı kalemlerde 300 bin, sergi alanı kiralamalarında bu rakam maalesef 1 milyon 250 bin liralara kadar çıkmaktadır."

Karaköse, binlerce kaleme uygulanacak fahiş artışları kabul etmediklerini, belediyecilik anlayışının ön plana konulup çalışmaların yapılması gerektiğini belirterek, Cumhur İttifakı olarak "ret" oyu verdiklerini ifade etti.

AK PARTİ'NİN HAYIR OYUNA KARŞILIK KABUL EDİLDİ

Tarife Komisyonu Başkanı ve CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Karaoğlu, komisyondan oy çokluğuyla gelen talepleri, ilgili müdürlüklerinden geldiği gibi Meclisin takdirine sunduklarını söyledi.

"Ortada ne bir hesapsızlık vardır ne kitapsızlık vardır" diyen Karaoğlu, bu nedenle teklifin komisyondan geldiği şekilde oylanmasını talep etti.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, 2025 yılı revize ücret tarifesi, AK Parti'nin "hayır" oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Saglikci 4 saat önce Şikayet Et
    Yaw yeteryahu oonut 5 trilyon araba 3 trilyon nerdesin devletim taban ve revan fiyati uygulama konutun maliyeti 500 bin yl 5 trilyon 7 trilyon fiyati var
    Cevapla
  • ilhan ağkurt 5 saat önce Şikayet Et
    Akp gurup vekilleri bırakın iyi yapıyorlar ikinci defa secmek
    Cevapla
  • Bir vatandaş 5 saat önce Şikayet Et
    Yarın seçim olsun tekrar seçerler. Herifler her yeri İzmir yapacağız derken şaka yapmıyormuş. Kör öküz gibi kasabın bıçağını yalar olmuş millet.
    Cevapla
  • Misafir 5 saat önce Şikayet Et
    Akparti grubu neden tepki beriyor bırakın yapsınlar millet istiyor istedği için 2 defa seçtiler
    Cevapla
  • YES 5 saat önce Şikayet Et
    Kasa boş chpye para lazım rüşvette patladı ne yapsınlar...
    Cevapla