Hükümet, kamu işçisi için zam teklifini bayramdan sonra verecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamuda yaklaşık 600 bin işçinin sözleşme görüşmeleriyle ilgili ilk teklifi Kurban Bayramı'ndan sonra sendikalara sunacaklarını bildirdi.

GİRİŞ 05.06.2025 10:28 GÜNCELLEME 05.06.2025 11:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bakan Işıkhan, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleriyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kamu işçisinin sözleşme sürecinin devam ettiğini anımsatan Işıkhan, görüşmelerde kamu işverenlerini temsil eden TÜHİS'in, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'in talepleriyle ilgili çalışmalarını tamamladığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ekiplerince sürecin yönetildiğini vurgulan Işıkhan, şu bilgileri verdi:

"İnşallah bayramdan sonra ilk teklifimizi kamu işçilerimize sunmuş olacağız. TÜHİS teklifini yaptıktan sonra da müzakere süreci başlayacak. İşçi sendikalarımızla bir araya geldiğimiz o masada uzlaşıyla bu süreci tamamlayacağımıza yürekten inanıyorum. Kurban Bayramı dolayısıyla tüm emekçi kardeşlerimizin bayramını tebrik ediyorum."

Ticaret Bakanlığı duyurdu! 1 milyar 225 milyon TL ceza verildi!Ticaret Bakanlığı duyurdu! 1 milyar 225 milyon TL ceza verildi!

Sporcuların beyan etmediği yaklaşık 5,3 milyar liralık kazanç Maliyeden kaçamadıSporcuların beyan etmediği yaklaşık 5,3 milyar liralık kazanç Maliyeden kaçamadı

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sen 2025 ocakta zam aldın ey memur işçi almadı önümüzdeki ay %14+refah payı alacaksın arkasından memurlar toplu sözleşme başlıyacak onu alacaksın
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede işçi külfet, dünyanın parasını alıyorlar. Eski işçiler maaşlarını ve emekli maaşlarını açıklamazlar. Çünkü bunlar kaymak tabaka. Hiç çalışmadan para alırlar. Okumuş memurlar üniversite bitirsin aldığı maaş 40 bin. Belediyede torpille çöpçü olmak lazım aylık 55 bin. Okumaya gerek yok, iki elin ve iki ayak yeterli düşünmesede olur yeterki iki cümle kurabilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle