Binlerce ton patates alıcı bekliyor
Bitlis'in Ahlat ilçesinde, depolarda bekleyen 20 bin ton alıcı bekliyor. Depolarda alıcı bekleyen tonlarca patates satılmazsa çöpe dökülecek.
Bölgenin önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Ahlat'ta çiftçiler, havaların ısınmasıyla birlikte ürünlerinin bozulma riski taşıdığını belirterek yetkililerden acil çözüm bekliyor. Patatesin pazara ulaştırılamaması ve yeterli alıcı bulunamaması, bölge ekonomisini de olumsuz etkiliyor. Ahlatlı çiftçiler, büyük emek ve maliyetle ürettikleri patatesin piyasada alıcı bulamamasından dolayı mağdur olduklarını ifade ettiler. Üreticiler, Toprak Mahsulleri Ofisi gibi kurumların devreye girerek ürünleri almasını ya da alternatif pazarlama kanallarının oluşturulmasını talep ediyor.
"DEVLETİMİZİN YARDIM ELİNİ BEKLİYORUZ"
Ahlat'taki patates depolarında incelemede bulunan Ahlat Ziraat Odası Genel Sekreteri Hüseyin Demirden, "İlçemizde üretilen patateslerden 20 bin tonu satılamadığı için elimizde kaldı. Çiftçilerimiz çok mağdur, devletimizin yardımlarını bekliyoruz. Bu konuda yetkililerimizde acilen bir öneri veya yardım bekliyoruz. Havaların sıcak gitmesiyle birlikte patateslerimiz çürümek üzere, çiftçilerimizin çoğu mağdurdur. Banka ve tarım kredi borçları olduğu gibi kalıyor. Çiftçileri acilen yardım bekliyor. Devletimizin yardım elini bekliyoruz" dedi.
"PATATESLERİMİZİ SATAMAZSAK KALKIP BUNLARI ÇÖPE DÖKMEMİZ GEREKİYOR"
Ahlatlı patates üreticilerinden Necat Eliş de hasat yaptığı 500 ton patatesinin elinde kaldığını ve satamadığını ifade etti. Eliş, "500 ton patatesim elimde kaldı. Gübreciye olan borcumuzu, malzemeciye olan borcumuzu bankalara olan borcumuzu ödeyemedik. Ödeyemediğimiz için hem karşı taraf mağdur hem bizde mağdur olduk. Patateslerimizi satamazsak kalkıp bunları çöpe dökmemiz gerekiyor. Bunları çöpe döktüğümüzde doğaya da zarar verecek. Ayrıca milli sermaye çöpe dökülmüş olacak bu devletimizin ve milletimizin yararına olmayan bir durum olacak. Bunun için en kısa zamanda yetkililerimizden devletimizden destek bekliyoruz" diye konuştu.
Bir diğer patates üreticisi Fatih Kemer'de, "Ahlat'ta çitçiyim. Biz bu yıl 150 dönüm patates ektik. Bunu tarlada satamadığımız için depoladık. Patateslerimize alıcı bulamadığımızdan elimizde kaldı. Bunların çöpe gitmemesi için devlet yetkililerimizden bir çözüm bekliyoruz" dedi.
-
Hasan Dede 2 gün önce Şikayet EtFırsatçılık yapıp biraz hesaplı piyasaya sürseydiniz eliniz de kalmaz dı. Bereketi olurdu. Allah fırsatcilara fırsat vermesin.Ekonomi piyasa böylelerinin yuzunden bozuluyor kafasına gore fiyat belirliyorlar alım gücü bitiyor.Beğen Toplam 1 beğeni
-
misafir 2 gün önce Şikayet EtDaha çok beklerler. taze mahsul çıktı kim alır çillenmis patatesiBeğen
-
Misafir 2 gün önce Şikayet EtBelki akıllanırlarda bir daha aç fırsatçılık yapmazlar ellerinde çürüsünBeğen
-
Misafir 2 gün önce Şikayet Etbeyaz patates verim yüksek ancak vitamini olmayan bir patates türü. üretmeyin bunları. daha kaliteli ancak az verimi olan patates var yüksek vitaminli onu üretin. para için tüm millet hasta oldu.Beğen
-
güven 2 gün önce Şikayet Etbatın iflas edin inşallah insanların ahını alıyorsunuz hala patates 25 lira ..Beğen