FİSKOBİRLİK'ten medyada çıkan iddialara ilişkin yalanlama: Bir kuruş borcumuz yoktur
Son günlerde FİSKOBİRLİK'in değerli gayrimenkullerini satışa çıkardığı ve iflasın eşiğinde olduğu iddialarının ardından Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar Haber7'ye açıklamalarda bulundu.
Fındık Tarım Satış Kooperatifler Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı, Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar son dönemde basında çıkan iddialar hakkında Haber7'ye konuştu.
FİSKOBİRLİK'in iflasın eşiğinde olduğu ve borçlarını ödeyemediği haberlerini kesin bir dille yalanlayan Bayraktar şu ifadeleri kullandı:
DOĞU KARADENİZ'İN EN BÜYÜK GES'İNİ FİSKOBİRLİK'E KAZANDIRDIK
Son zamanlarda kasıtlı olarak FİSKOBİRLİK sıkıntıda, borç batağında, günlük şu kadar faiz ödüyor gibi haberlerin tamamı yalan haberdir. Biz aslında FİSKOBİRLİK'i nereden aldık nereye getirdik çok söylemek istemiyoruz ama "batan kurum" diyenlere cevap olarak söylemek lazım. Geçen yıl sadece Doğu Karadeniz'de bitmiş en büyük GES’ini, üretim tesisi gıda ve elektrik kullansın diye 125 milyon maliyetle FİSKOBİRLİK'e kazandırdık.
TUZLA'DA 4.000 M²'LİK YATIRIM
İstanbul Tuzla'da 4.000 m²'lik dükkan aldık ve şu anki değeri 300 milyon lira. Yani bırakın diğer fabrikalara, üretim tesisine yaptığımız yatırımı; geçtiğimiz yıl 400 milyonluk yatırım yaptık. Bizim üreticiye, piyasaya, işçiye, SSK'ya bir kuruş borcumuz yok.
FİSKOBİRLİK mutat bir şekilde Ticaret Bakanlığı’nın Müfettişleri ve Bağımsız Kredi Derecelendirme Kuruluşları tarafından denetlenmektedir. Yapılan bu denetleme ve raporlama sonucu Kurumumuz, yatırım yapılabilir ve pozitif büyüme eğilimi notuna sahiptir.
BÜTÜN BORÇLARI ÖDEDİK
Çok sık dillendirilen gayrimenkulleri satıyor hikayesi var. Bunların yüzde 90'ı aslında 2007-2012 yılları arasındaki satışlardır. Bunu defaatle açıkladım. 2007 yılında biz devralmadan önce FİSKOBİRLİK'in değer ifade eden bütün gayrimenkulleri sadece ŞEKERBANK'a olan borç sebebiyle haciz olarak satışa çıkarılmıştı. Biz aslında gayrimenkullerin bir kısmını kurtardık öyle söyleyelim. Bunun dışında 140 milyon dolarlık üreticiye borç vardı. Aylık 2 milyon dolar bir cari gider var. Dolayısıyla bir kuruşluk üretim yokken biz aslında bitmiş bir kurumu ayağa kaldırdık. Bütün borçları ödedik.
Son 5 yılda sadece üretim kapasitesini yüzde 500 artırdık. Şu anda entegre tesisimizde yaklaşık 400 insan çalışıyor ve 3 vardiya çalışıyoruz. Böyle çalışan bir kurumu kamuoyunda belgesiz ve bilgisiz bir şekilde lanse etmek hakkaniyetli değil. Bizim günü geçmiş borcumuz yoktur. Elimizdeki ürün stoku borca mukabildir. Düzenli büyüyen, aldığı borcu ödeyen bir kurumuz biz. Net olarak tekrar söyleyelim bu iddiaların hiçbirisi doğru değildir.
-
Sezgin 5 dakika önce Şikayet EtYerli markalara iftira atanlar, komplo kuranlar, yerli markaları batırmaya çalışanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı.Beğen
-
Takipçi Üretici 15 dakika önce Şikayet EtFiskobirliğin Tuzla'da arazisi vardı, Ordu yağ fabrikası ve diğer arsalar ne oldu. Bakanlıktan kooperatifler bakım onarım ekipman adı altında alınan milyon liralık hibe, 2006 yılından fındık parası borcu olan kooperatif varmı? Alacağı olan üreticiler vefat ettiğinden varislerinin unuttuğu borç varmı? Kooperatifler zarar ederken genel müdürlük nasıl kar ediyor?Beğen
-
Murat 45 dakika önce Şikayet EtFiskobirlik Aktif ve fasif değerleri ile her yılın Mart ayında bir önceki yılın bilanço sonuçlarını kamuoyuna veya üyelerinize bilgilendirme maksatlı duyuru yapılması na ne dersiniz.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Yiğit 53 dakika önce Şikayet EtTamam iyi güzel üretici için bir şeyler yapın o zaman... Fiskobirliğin tüccardan farkı yok üreticinin gözünde.Beğen
-
Yiğit 59 dakika önce Şikayet EtBaşkanımız güzel bir yönetim ile mali sorunları ortadan kaldırmış tebrik ederiz ama üretici için fiskobirlik ne yapıyor. Kimse kusura bakmasın ama ben bir üretici olarak fındığımı fiskobirliğe vermek yerine tüccara verdim tüccar fındığı geliyor harmandan çuvallayıp alıyor. Fiskobirlik 4 gün sonra harmandan hazır çuvalları geliriz alırız diyor. Çuval hep ziyan oluyor fiyat farkıda yok 1Beğen