Bakan Işıkhan: Önceliğimiz, işçimizin can güvenliği ve sağlığıdır

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Tek bir çalışanımızın dahi mesleği sebebiyle hayatını kaybetmediği sağlıklı ve güvenli bir çalışma hayatı temel hedefimizdir. Önceliğimiz, işçimizin can güvenliği ve sağlığıdır." dedi.

Bakan Işıkhan: Önceliğimiz, işçimizin can güvenliği ve sağlığıdır
Bakan Işıkhan: Önceliğimiz, işçimizin can güvenliği ve sağlığıdır
GİRİŞ 25.05.2025 14:56 GÜNCELLEME 25.05.2025 15:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakan Işıkhan, çeşitli programlara katılmak için geldiği Kayseri'de, Vali Gökmen Çiçek'le valilik binasında bir araya geldi.

Daha sonra Erciyes Kültür Merkezi'nde, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında düzenlenen "İş'te Güvenli Gelecek" programına katılan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, bu yıl 38'incisi düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında Kayseri'de olduklarını söyledi.

Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliği konusunu çalışma hayatının kırmızı çizgilerinden birisi olarak gördüklerini ifade etti.

Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla yürüdüklerini belirten Işıkhan, şunları kaydetti:

"Hangi işin başında olursak olalım, ülkemizin ve milletimizin istikbalini, her daim aşkla, şevkle ve azimle inşa etmeye devam ediyoruz. Tarihimizden devraldığımız bu değerli mirasın sorumluluğuyla, özellikle son 23 yılda ülkemizi bir baştan bir başa en yüksek standartlarda hizmetlerle buluşturup, ekonomiden ihracata, sanayiden çalışma hayatına kadar her alanda ülkemizi büyüttük, geliştirdik. Refahı, tabana yaymak adına oluşturduğumuz yeni istihdam alanları ile ekonomide sağladığımız atılımları, kalıcı ve verimli hale getirmenin mücadelesini verdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bir taraftan ülkemizdeki iş gücü ve istihdam oranlarını hızla yukarı seviyelere çıkarırken diğer yandan da insan onuruna yaraşır çalışma koşullarını sağlamak için çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz."

İŞ KAZALARI HALA CİDDİ BİR SORUN ALANI OLARAK KRİTİK ÖNEMİNİ KORUYOR

Bakan Işıkhan, gerek Türkiye'de gerekse dünyada iş kazalarının hala ciddi bir sorun alanı olarak kritik önemini korumaya devam ettiğini anlattı.

Uluslararası Çalışma Örgütüne (ILO) göre her yıl dünyada yaklaşık 3 milyon kişinin iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkati çeken Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ölümlerin çoğu işle ilgili hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı sağlamaya yönelik küresel çabaları artırmak amacıyla ILO, 2024-2030 yılları için yeni Küresel İş Sağlığı ve Güvenliği Stratejisi'ni kabul etmiştir. Ülkemiz tarafında da kabul edilen bu stratejiye üye ülkeler, ilk olarak ulusal iş sağlığı ve güvenliği çerçevelerini iyileştirmeyi, ikincil olarak ulusal ve küresel düzeyde iş sağlığı ve güvenliği alanında koordinasyon, ortaklıklar ve yatırımların güçlendirilmesini ve son olarak bu çerçevenin belirli tehlikelere, risklere, sektörlere ve mesleklere göre uyarlanması ve çalışma koşullarının çalışanların fiziksel ve ruhsal sağlığını nasıl etkileyebileceğinin dikkate alınmasını önermektedir."

Bakanlık olarak, riskleri minimum seviyeye indirecek her türlü adımı tereddüt etmeden attıklarını belirten Işıkhan, "Tek bir çalışanımızın dahi mesleği sebebiyle hayatını kaybetmediği sağlıklı ve güvenli bir çalışma hayatı temel hedefimizdir. Önceliğimiz, işin geleceğinden önce işçimizin, çalışanımızın geleceğidir. Yani onların can güvenliği ve sağlığıdır. Bu hususta yasal altyapıdan farkındalık kampanyalarına kadar her türlü uygulamayı hayata geçirmiş durumdayız." dedi.

5 İLDE DAHA YAPILMASI PLANLANIYOR

Bakan Işıkhan, işletmelere sağlanan teşvik ve desteklerle ve bakanlığın çalışmalarıyla yıllar içinde iş kazası ölüm oranının ciddi oranda azaldığını söyledi.

İş'te Güvenli Gelecek Buluşmaları'nı 5 ilde daha yapmayı planladıklarını anlatan Işıkhan, "Tabii, her bir şehrimizin ekonomik ve sosyal dokusunun kendine has olması sebebiyle özellikle iş sağlığı ve güvenliği hususunda bazı şehirlerimiz öncelikli önem arz ediyor. Bu anlamda hali hazırda 42 bin 173 iş yerine sahip ve ülkemizin istihdamının yaklaşık yüzde 2'sini barındıran Kayseri, sanayi, ticaret ve üretim alanlarında güçlü bir şehir olma konumunu uzun yıllardır sürdürmektedir." diye konuştu.

Program, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci ile İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü İbrahim Esenkar'ın konuşmalarının ardından sona erdi.

Bakan Işıkhan, konuşmaların ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı'nın açılışına katıldı.

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 2
  • okur 5 saat önce Şikayet Et
    işçi sağlığını işverenin vijdanına bırakıp kağıt üstü denetlemelerle sağlandığı nerede görülmüş. otel yangını asansör düşmesi kalıp göçmesi klima montajı iskele merdiven kaymasından taşlama tırpan kaynak zehirlenme kumlama boya zehirli gaz.... binlerce örnek var.sgk sadece muhasebeciler dosya içinde kağıt belge ayağına istiyor. işyerinde denetleme olmadan çözme ihtimalin var mı.
    Cevapla
  • Ahmet Demirci 5 saat önce Şikayet Et
    Bakanim 3600 unutuldu
    Cevapla