Yaklaşık 16 milyon emekliye bayram ikramiyeleri ödenecek!

Sosyal Güvenlik Kurumu, Kurban Bayramı'nda yaklaşık 16 milyon emekli ve hak sahibine toplam 57,4 milyar lira ikramiye ödeyecek.

GİRİŞ 25.05.2025 14:05 GÜNCELLEME 25.05.2025 14:05
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Emeklilerin refahını artırmak için 2018'de uygulanmaya başlayan bayram ikramiyesiyle, emeklilere ve hak sahiplerine Ramazan ve Kurban bayramları olmak üzere yılda iki defa ödeme yapılıyor.

2018'de her bayram için 1000 lira olarak verilmeye başlanan ikramiye, 2021'de 1100 liraya, 2023'te 2 bin liraya, 2024'te 3 bin liraya, bu yıl için ise 4 bin liraya yükseltilmişti.

2018-2024 DÖNEMİNDE TOPLAM 252 MİLYAR LİRA ÖDENDİ

Ramazan Bayramı'nda 15,8 milyon kişiye toplam 57,2 milyar lira ikramiye ödeyen SGK, Kurban Bayramı'nda yaklaşık 16 milyon emekli ve hak sahibine toplam 57,4 milyar lira ikramiye ödemesi yapılacak.

BAYRAM HAFTASINDA HESAPLARA YATIRILMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Bu kapsamda, ödeme tarihlerinin bu hafta içi açıklanması, ikramiyelerin ise bayram haftasında hesaplara yatırılması öngörülüyor.

Öte yandan, SGK'nin 2018-2024 yıllarındaki bayramlarda emekliye toplam ikramiye ödemesi 252,1 milyar lira olarak gerçekleşmişti.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Gözler o tarihte: Kıdem tazminatı tutarı artıyor!Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Gözler o tarihte: Kıdem tazminatı tutarı artıyor!

Milyonlarca emekli ve emekli adaylarını ilgilendiriyor! İkramiye için son iki hafta!Milyonlarca emekli ve emekli adaylarını ilgilendiriyor! İkramiye için son iki hafta!

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 9
  • Ersever 1 saat önce Şikayet Et
    Allah oku dedi, kafa patlattık, okuduk, yasal sorumluluk ve sitrese girdik, 12 defa tayin görüp iki ev parasını kiraya verdik, kamu işçisi kadar maaş ve tazminat alamadık, memleketinden kopuk, gece gündüz, bayram seyran çekip mesai parası olmadan çektiklerinde cabası. Aman okumayın, işçi olun. Belediye memuru olursan tamam.
    Cevapla
  • murat 2 saat önce Şikayet Et
    2018 yılında 1000 lira bir kurban kesiyordu vede yanına kömür ve sebzesini alıyordu şimdi kurban normal 18000 lira ikramiye 4000 lira ne kadarını karşılıyor
    Cevapla
  • Vatandaş 2 saat önce Şikayet Et
    Kamuda çalışan Hizmetlilerede ikramiye verilsin
    Cevapla
  • inspektör Analist 2 saat önce Şikayet Et
    Danimarka'da emeklilik yaşının kademeli olarak artırılmasını öngören yasa, 21 "hayır" oyuna karşı 81 "evet" oyuyla parlamentodan geçti.Ülkede halihazırda 67 olan emeklilik yaşı, yeni yasa kapsamında aşamalı olarak artırılarak 2030'da 68'e, 2035'te 69'a ve 2040'da 70'e yükseltilecek.70 yaşında emekli olma hakkı, 31 Aralık 1970'ten sonra doğan vatandaşlar için geçerli olacak !
    Cevapla
  • Selim 2 saat önce Şikayet Et
    Devletimiz ve Hükumetimiz sağ olsun. Allah merkez idarecilerimizden razı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle