Hazine’den yeni finansman desteği! 30 milyar liralık paket

Hazine ve Maliye Bakanlığı, imalatçı KOBİ'lerin yararlanabilmesi için 30 milyar liralık yeni destek paketini devreye alacak, kefalet limiti 25 milyar lira olacak.

GİRİŞ 23.05.2025 10:44 GÜNCELLEME 23.05.2025 10:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığı, üretim ve istihdamın temel taşı olan imalatçı KOBİ’lerin desteklenmesi amacıyla yeni bir kredi paketini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kredi Garanti Fonu (KGF) güvencesiyle sunulacak paketin toplam kredi hacmi 30 milyar lira olurken, kefalet limiti 25 milyar lira olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü yaptığı konuşmada, iş dünyasına destek için Kredi Garanti Fonunu (KGF) önemsediğini belirterek, "KGF'den tulumbaya suyu dökmekte fayda var ki hareketlensin. İnşallah yeni dönemde çok daha farklı bir adımı atacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, atılacak adımla sektörlerin önceliklerine göre hazırlanan destek paketlerine bir yenisi daha eklenmiş olacak.

Bakanlık, imalatçı KOBİ'lerin sürdürülebilir büyümeye katkısını artırmak ve rekabet güçlerini pekiştirmek amacıyla uygun maliyetli ve erişilebilir finansman imkanı sunacak.

Reel sektörü destekleme çalışmaları çerçevesinde hazırlanan yeni kefalet paketiyle imalatçı KOBİ'lere yaklaşık 30 milyar lira kredi imkanı sağlanacak.

Erdoğan'dan Kredi Garanti Fonu açıklaması: Harekete geçilecekErdoğan'dan Kredi Garanti Fonu açıklaması: Harekete geçilecek

KISA SÜREDE DEVREYE ALINACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KGF aracılığıyla 17,5 milyar lirası işletme, 7,5 milyar lirası yatırım harcamalarında kullanılmak üzere toplam 25 milyar lira kefalet limitli destek paketini yürürlüğe alacaklarını bildirdi.

Destek paketinin kefalet oranının yüzde 85 olacağı bilgisini veren Şimşek, "Yararlanıcı başına kredi üst limitlerini, işletme harcamaları için 15 milyon lira, yatırım harcamaları için 30 milyon lira olarak belirledik. Protokol aşaması tamamlanan destek paketini kısa süre içinde kullanıma açacağız" dedi.

"KOBİ'LERİMİZİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAĞIZ"

Şimşek, KOBİ'lerin ekonomideki önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Seçici politikalarla reel sektörü desteklemeye devam ediyoruz. Enflasyonla kararlı mücadelemizi sürdürürken makroekonomik istikrarı koruma hedefiyle eş zamanlı olarak reel sektörün ihtiyaçlarını da yakından takip ediyoruz.

Bu itibarla üretim ve istihdamın temel taşı KOBİ'lerimizin desteklenmesi, bizim önceliklerimiz arasında yer alıyor. İmalatçı KOBİ'lerimizin büyümeye katkısını ve rekabet güçlerini artırmak için finansman imkanlarını destekleme çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Uygun maliyetli ve erişilebilir finansman kaynakları ile KOBİ'lerimizin gücüne güç katacağız."

Bakan Şimşek açıkladı: Türkiye 2024'te altın hariç cari fazla verdiBakan Şimşek açıkladı: Türkiye 2024'te altın hariç cari fazla verdi

Bakan Şimşek, Doha'da Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlattıBakan Şimşek, Doha'da Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlattı

Rezervler yeniden yükselişe geçince, Mehmet Şimşek yeniden CHP’nin hedefi haline geldiRezervler yeniden yükselişe geçince, Mehmet Şimşek yeniden CHP’nin hedefi haline geldi

Bakan Şimşek'ten döviz rezervleri açıklaması: Yatırımcılar geri döndüBakan Şimşek'ten döviz rezervleri açıklaması: Yatırımcılar geri döndü

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • çavuşbaşı 1 ay önce Şikayet Et
    Esnaf sıkıntılı ssk ve vergi yapılandırması yapılması lazım esnaf hacizli
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    2021 yılında trafiğe açılan k. Maraş göksun yolunun hala daha paraları ödenmedi bide buna nakit ayarlasalar nolur vatandaş çok zorlanıyor deprem yaşadık melodili yololmasada olur
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    emekliye yokmu Kobiler ağlamıyor işleri tıkırında ya memur emeklileri bizide düşünün iktidar yetkilileri
    Cevapla
  • Emekçi 1 ay önce Şikayet Et
    Emekli ve çiftçiye hani? Siz bu kafayla sermayedar iktidarı olursunuz, tabi olabilirseniz
    Cevapla
  • Avere 1 ay önce Şikayet Et
    Yine yanlış yerlere Pandemide verilenlerle kaç kişi altın aldı Şimdi yine yanlış yere Vatandaş kan ağlıyor kartlarını ödeyemiyor 60 ay vade yapılandırın İnsanlar borçlarını ödeyebilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle