Son dakika.. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar! Doğal gaz keşfi müjdesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Açılış Töreni'nde konuşarak, "Göktepe-3 kuyusunda 75 milyar metreküplük yeni doğal gaz keşfi yaptık. Ekonomik değeri 30 milyar dolar." dedi.

GİRİŞ 17.05.2025 13:51 GÜNCELLEME 17.05.2025 16:20
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçelievler'de inşa edilen İstanbul Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, 2002 yılında iktidar sorumluluğunu üstlenirken Türkiye'yi dört sütun üzerinde yükselteceklerinin sözünü verdiklerini, bunların da eğitim, sağlık, güvenlik ve adalet olduğunu ifade etiklerini söyledi.

"SAKARYA GAZ SAHASI'NDAKİ KEŞFİMİZ, MİLLETİMİZ İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLDU"

Türkiye'yi başarıdan başarıya koşturdukları bir diğer başlığın da enerji olduğuna değinen Erdoğan, "Nükleer enerjiden hidroelektriğe, rüzgardan jeotermale, güneş enerjisinden petrol ve doğal gaza kadar her alanda ciddi yatırımlar yaptık. Bu alanda ülkemizin gerçek potansiyelini açığa çıkarmanın gayretindeyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir taraftan ülkenin enerji köprüsü olma vasfını güçlendirirken, diğer taraftan enerji kaynaklarını çeşitlendirmeye gayret ettiklerini belirterek, "Çevreci maskesi takan beşinci kol elemanlarının karşı çıkmasına rağmen Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projemizle ülkemizi farklı bir lige taşıdık. Karadeniz ve Gabar'daki keşiflerimiz sayesinde enerjide yeni dönemin kapılarını açtık. Sakarya Gaz Sahası'ndaki keşfimiz, milletimiz için kelimenin tam anlamıyla dönüm noktası oldu." diye konuştu.

"Bulanlar ancak arayanlardır." şiarıyla sondaj çalışmalarını kararlılıkla devam ettirdiklerini bildiren Erdoğan, "Filomuzu yeni gemilerle takviye ettik. Kendi bölgemiz yanında yurt dışında da farklı işbirlikleri geliştirdik. Yani enerjide de bağımsızlığımızı kazanmak için içeride ve dışarıda yoğun mücadele içinde olduk. Şu anda sismik araştırma, sondaj gemilerimiz nerede biliyor musunuz? Ta Somali'de. Oralarda sondaj yapıyorlar. Bu mücadelenin meyvelerini toplamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

"4 MİLYON HANENİN İHTİYACINI KARADENİZ'DEN KARŞILIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar Akdeniz'de 11, Karadeniz'de 38 sondaj yaptıklarına işaret ederek, şunları söyledi:

"7. nesil sondaj gemimiz Abdülhamid Han ile Göktepe-3 Kuyusu'nda 27 Mart'ta başlayan çalışmalarımız dün itibarıyla tamamlandı. 2 bin 154 metre su derinliğinde açılan 49 günlük sondaj log ve test operasyonları sonucunda 3 bin 500 metre derinlikte tamamlanan Göktepe-3 Kuyusu'ndan dün müjdeli bir haber aldık. Büyük titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde hamdolsun sahada 75 milyar metreküplük yeni doğal gaz keşfi yaptık. Bu miktarla konutlarımızın ihtiyacını yaklaşık 3,5 yıl boyunca tek başına karşılayacağız. Doğal gaz keşfimizin ekonomik değeri ise 30 milyar dolardır. Sahanın geliştirilmesinde Sakarya Projesi için yaptığımız yatırımlarla yüzer üretim platformunu kullanacağız. Dolayısıyla sahanın ekonomik katkısı çok daha büyük olacak. Yeni keşfimizin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum."


Keşifte emeği geçen herkese teşekkür eden Erdoğan, "Önümüzdeki döneme dair şunu da ifade etmek istiyorum. Karadeniz'deki üretimin ilk fazının tamamlandığının müjdesini vermiştik. Günlük 9,5 milyon metreküp üretimle 4 milyon hanenin ihtiyacını Karadeniz'den karşılıyoruz. 2026 yılında ikinci fazla üretimi iki katına, 2028 yılında üçüncü fazla dört katına çıkarmayı hedefliyoruz. Enerjide de tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşana kadar durmadan, dinlenmeden, eleştirilere ve engellere aldırmadan yola devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan her yatırımın, inşa edilen her tesisin, yapılan her keşfin kendilerini Türkiye Yüzyılı'na bir adım daha yaklaştırdığını aktardı.

Başkan Erdoğan'dan önemli açıklama: İstanbul'u modern sağlık tesisleriyle donatıyoruzBaşkan Erdoğan'dan önemli açıklama: İstanbul'u modern sağlık tesisleriyle donatıyoruz

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 57
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    bakalım chape ne diyecek
    Cevapla
  • Suskun44 2 saat önce Şikayet Et
    Rabbım bereketlendirsin inşallah
    Cevapla
  • Bozoklu Mustafa 2 saat önce Şikayet Et
    MaşaAllah
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 2 saat önce Şikayet Et
    Yapılan araştırmaları küçümsek ahmaklık olur ama Türkiye'nin her sene en az 55 milyar dolar parası enerji için yurt dışına çıkıyor. Yani 30 milyar dolarlık yerli kaynak çerez gibi kalıyor. Bu işin en gerçekci çözümü Kuzey Suriye'nin yıldırım operasyonları ile ilhak edilmesi olacaktı, Türkiye'nin hakkı olan petrolü siyonist PKK/YPG teröristleri yiyor şuan. Bu kabul edilemez..
    Cevapla
  • Mehmet 2 saat önce Şikayet Et
    Allah bereket versin lakin büyük bir rakam değil.
    Cevapla
  • Emir 56 dakika önce Şikayet Et
    Sen hiç 30 milyar doları bir arada gördünmü bir sondajda cahil cahil konuşuyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle