İstihdama tam destek: 3 ay boyunca ücretsiz olacak!
Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda taşımacılık sektöründe kadınların daha fazla yer alabilmesi adına yeni teşvikler geldi. İşte detaylar...

Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında son derece önemli ve dikkat çeken düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni düzenlemeler hakkında bilgilendirme yaptı.
Yeni düzenleme kapsamında birlikte motokuryelerin kayıt altına alınmasından, kadın şoför istihdamına yönelik teşviklere kadar birçok konu bulunuyor.
Artık motokuryelerin faaliyet gösterirken P1 yetki belgesi alması zorunlu hale getirildi. Bakan Uraloğlu alınan bu kararın sektördeki hizmet kalitesini artırmaya yönelik olduğunu belirtti.
3 AY ÜCRETSİZ OLACAK
Yeni düzenleme ile birlikte kadın şoförlerin taşımacılık sektöründe daha fazla yer bulabilmesi adına birtakım yeni teşvikler getirildi.
Bu kapsamda artık her kadın şoför için taşıt kartı ücreti yüzde 95 oranında indirilerek 150 TL'ye düşürülecek.
Ek olarak 10 kadın şoför istihdam eden firmalar ise yetki belgelerini üç ay süreyle ücretsiz bir şekilde uzatabilecek.
-
Ayhan 1 ay önce Şikayet EtHami kadın erkek eşitliği vardıBeğen
-
fett 1 ay önce Şikayet Etkari kari der iken kafayi yediler artik nafaka konusuna el atin kadin ne yapar eder ise hakli kafasi degismesi gerekBeğen
-
Nuhoğlu 1 ay önce Şikayet EtKadınlar erkek işlerini yapa yapa erkekleşiyorlarBeğen Toplam 4 beğeni
-
Sultangazili 1 ay önce Şikayet EtBebeğe kim bakacak?Beğen Toplam 2 beğeni
-
Ayip 1 ay önce Şikayet EtŞükürler olsun erkekler olarak 2.sinif vatandaş olduk canım ülkemde hani eşitlikBeğen Toplam 21 beğeni
-
erhgr 1 ay önce Şikayet EtKadınlar ulta lüks vatandaş olduBeğen Toplam 1 beğeni
-
İsimsiz 1 ay önce Şikayet EtÇok şükür 2.sınıf(!) vatandaşsınız.2.sınıf vatandaş olmasanız kadınların hali nice olurdu.Beğen Toplam 2 beğeni