Yabancılar bir haftada 1 milyar dolarlık hisse ve tahvil aldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık menkul kıymet istatistiklerini açıkladı.

Yabancılar bir haftada 1 milyar dolarlık hisse ve tahvil aldı
Yabancılar bir haftada 1 milyar dolarlık hisse ve tahvil aldı
GİRİŞ 15.05.2025 15:17 GÜNCELLEME 15.05.2025 15:17

9 Mayıs haftasında yabancı yatırımcılar 102 milyon dolarlık hisse alımı yaparken, 933,7 milyon dolarlık tahvil alımı gerçekleştirdi. Toplam alım 1 milyar doları aştı.

Yabancılar 2 Mayıs haftasında 173,6 milyon dolarlık hisse alırken, 1,16 milyar dolarlık tahvil sattı. Yabancıların net satışı 988 milyon doları bulmuştu.

TAHVİL STOKU YENİDEN 10 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE

Yabancıların hisse senedi stoku 27,8 milyar dolardan 28,4 milyar dolara çıkarken, tahvil stoku 9,1 milyar dolardan 10,1 milyar dolara çıktı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Muhabiri
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

İstanbul'da yaşayan Ekrem Öztürk, 2021 yılında Medya ve İletişim bölümünden mezun oldu. Uzun süre kendi alanında metin yazarlığı yapan Öztürk, şu an Haber7.com'da "Muhabir - Editör" olarak görev yapmaktadır. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmakta ve bu değerleri meslek hayatında da ön planda tutmaktadır.