Bu banka Türkiye'nin en karlı bankası oldu! Rakiplerini solladı

Türkiye bankacılık sektöründe 2025’in ilk çeyreği, rekor karlarla damga vurdu. Ziraat Bankası, 32,7 milyar TL net karla rakiplerini geride bırakarak sektörün en karlı bankası oldu.

Bu banka Türkiye'nin en karlı bankası oldu! Rakiplerini solladı
Bu banka Türkiye'nin en karlı bankası oldu! Rakiplerini solladı
GİRİŞ 14.05.2025 14:58 GÜNCELLEME 14.05.2025 15:04

Ziraat Bankası, 2025’in ilk üç ayında 32,7 milyar TL net kar açıklayarak liderlik koltuğunu sağlamlaştırdı. 

Bankanın Genel Müdürü Alpaslan Çakar, bu başarının sürdürülebilir büyüme stratejisi ve güçlü bilanço yapısının bir sonucu olduğunu vurguladı. 

Küresel ekonomik belirsizliklere rağmen Ziraat, %72’lik kar artışıyla geçen yıla göre büyük bir sıçrama yaptı.

TÜRKİYE'NİN EN KARLI BANKASI OLDU

Ziraat Bankası’nın aktif büyüklüğü 6,2 trilyon TL’yi aşarken, nakdi kredileri 3,2 trilyon TL, gayrinakdi kredilerle birlikte toplam kredi hacmi ise 4,4 trilyon TL’ye ulaştı. 

Mevduat hacmi 4,1 trilyon TL’ye yükselen banka, 24 milyar dolarlık yabancı para mevduat dışı kaynakla bu alanda da lider. Dış ticaretteki payı ve ihracat hacmindeki %10’u aşan rolüyle ekonomiye güçlü destek sağlıyor.

TARIM VE DİJİTALDE ÖNCÜLÜK

Ziraat, tarım sektörüne verdiği finansmanla öne çıkıyor. Gıda güvenliği, modern tarım teknolojileri, genç ve kadın çiftçilere yönelik desteklerle bu alanda fark yaratıyor. 

Dijital bankacılıkta da 23,5 milyon aktif kullanıcıyla lider konumda. Ziraat PAY ve Ziraat Finansal Kiralama gibi yeni iştirakler hizmete girerken, Ziraat Dinamik Banka projesi için çalışmalar sürüyor. 

Afrika’daki ikinci şubesini Cezayir’de açan banka, küresel çapta da adından söz ettiriyor.

İbrahim Turna Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.