Türkiye'den Suriye adımı! Bakan Bayraktar tarih verdi! Tam 2 milyar metreküp...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'den Suriye'ye günlük 6 milyon metreküp hacminde doğal gaz gönderileceğini açıkladı.

GİRİŞ 09.05.2025 00:06 GÜNCELLEME 09.05.2025 00:52
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CNN Türk'te katıldığı canlı yayın programında yaptığı konuşmada, yıllık 2 milyar metreküpe ulaştırılması planlanan doğal gazın, Suriye'de elektrik üretiminde kullanılacağını belirtti.

Alparslan Bayraktar

TÜRKİYE, SURİYE'YE GÜNLÜK 6 MİLYON METREKÜP DOĞAL GAZ GÖNDERECEK

Suriye tarafında doğal gaz boru hattıyla ilgili altyapı çalışmalarının başladığını, doğal gazın Kilis üzerinden Halep'e gönderileceğini ifade eden Bayraktar, "Günlük 6 milyon metreküplük bu doğal gaz, Halep'teki doğal gaz santralinde elektrik üretmek üzere kullanılacak. Üç ay içerisinde akışa başlamayı hedefliyoruz. Suriye'de çok hızlı bir şekilde yol aldık. Çünkü doğal gaz hattımız Kilis'e kadar Suriye sınırına kadar gelmişti. Oradaki gaz santrallerinin bir anlamda yakıtını biz o şekilde tedarik etmiş olacağız" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ ÖNCELİKLERİ ARASINDA'

Bayraktar, doğal gaz yanında elektrik tedarikinde de Suriye'de çalışmaların başladığını anımsattı.

Türkiye ile Halep arasındaki yaklaşık 200 megavatlık elektrik tedariki yapıldığını belirten Bayraktar, "Elektrik kapasitesiyle alakalı biz yurt dışı ile olan izin süreçlerini tamamladık. Şu andaki mevcut 200 megavatın üzerine 500 megavat ekleyerek yaklaşık 700-800 megavatlık bir elektrik ihracatına önümüzdeki aylarda inşallah ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Bayraktar, Suriye'de hayatın normalleşmesinin Türkiye'nin en önemli öncelikleri arasında bulunduğunu söyledi.

'SURİYE'NİN KENDİ KAYNAKLARININ HIZLI BİR ŞEKİLDE EKONOMİYE KAZANDIRILMASI LAZIM'

Suriye'nin 13 yıllık savaştan sonra bütün altyapısının hasar gördüğüne işaret eden Bayraktar, şunları kaydetti:

"Suriye'nin yeni Enerji Bakanı ilk yurt dışı ziyaretini bize yaptı. İkili görüşmemizde Bakan Bey bana, '10 bin megavatlık bir güce ihtiyacım var Suriye için ancak şu an 1700 megavat üretebiliyorum' dedi. Bugün Suriye'nin neresine giderseniz gidin, her yerde herkesin kapısının önünde jeneratör var. Bir anlamda mobil şekilde elektrik üretmeye çalışılıyor. Dolayısıyla bu anlamda bizim yapacağımız katkı önemli. Bizim enerji ihracatımız önemli ama onun ötesinde Suriye'nin kendi kaynakları, petrol kaynakları, gaz kaynakları, maden kaynaklarının hızlı bir şekilde Suriye'nin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ekonomiye kazandırılması lazım."

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 38
  • ESET 8 ay önce Şikayet Et
    Suriyenin Petrol-Gaz kaynaklarını Amerikalılar mı kaptı?
    Cevapla
  • MERHEM 8 ay önce Şikayet Et
    Petrolü Amerikalı! şirketlere, Su ve tarımı İsrailli şirketlere kaptırdık. Bize de enerji desteklemek kaldı!
    Cevapla
  • Enerjiiii 8 ay önce Şikayet Et
    Şaka gibi. Batı Ortadoğu enerji kaynaklarının peşinde.
    Cevapla
  • Dede 8 ay önce Şikayet Et
    NATO'ya girmeli Suriye İsrail'den kurunma olur acil hızlı hareket etmeliyiz
    Cevapla
  • Spin Propaganda 8 ay önce Şikayet Et
    Atlantik güdümlü Nato İsraili korur merak etme.
    Cevapla
  • Gültepeli,BjK 8 ay önce Şikayet Et
    İlkk adımları ülkemizde Türkiye'de görmekk istiyoruzz bukadarınıda Hakk ediyoruzdurr dimii Bayraktar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle