Trump duyurdu, vadeli işlemler 300 puan yükseldi

İngiltere ve ABD arasındaki anlaşmanın ardından hisse senedi vadeli işlemleri yükseldi.

Trump duyurdu, vadeli işlemler 300 puan yükseldi
Trump duyurdu, vadeli işlemler 300 puan yükseldi
GİRİŞ 08.05.2025 15:57 GÜNCELLEME 08.05.2025 15:57

ABD Başkanı Donald Trump'ın İngiltere ile "tam ve kapsamlı" anlaşma sağlamalarını açıklamasının ardından hisse senedi vadeli işlemleri yükseldi.

Yatırımcılar, ABD ile İngiltere arasında yaklaşan ticaret anlaşması haberlerini ve Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın faiz oranı yorumlarını değerlendiriyor.

Dow Jones Endüstriyel Ortalamasına bağlı vadeli işlemler 352 puan ya da yüzde 0,9 değer kazandı. S&P 500 ve Nasdaq-100 vadeli işlemleri sırasıyla yüzde 1,1 ve yüzde 1,4 oranlarında yükseldi.

Megacap teknoloji şirketlerinin hisseleri ön piyasada yükselişe öncülük etti. Apple ve Nvidia yüzde 1′den fazla kazanırken, Meta Platforms yüzde 2 yükseldi. Tesla ve Amazon da yüzde 1′den fazla yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından İngiltere ile yapılacak anlaşma ile ilgili açıklama yaptı.

Trump "Birleşik Krallık ile yapılan anlaşma, Amerika Birleşik Devletleri ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkiyi önümüzdeki uzun yıllar boyunca pekiştirecek tam ve kapsamlı bir anlaşmadır" ifadelerini kullandı.

Trump, anlaşmayı duyurmak için saat 10.00′da bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.