Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan stopaj oranı kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, mevduat ve fon gelirlerindeki stopaj oranlarında herhangi bir değişiklik yapmazken, mevcut uygulamaların süresi 31 Temmuz 2025 tarihine kadar uzatıldı.
GİRİŞ 02.05.2025 09:26
GÜNCELLEME 02.05.2025 09:54
Yapılan açıklamaya göre, mevduat hesaplarında 6 aya kadar vadelerde yüzde 15, 1 yıla kadar vadelerde yüzde 12, 1 yıldan uzun vadelerde ise yüzde 10 stopaj oranı uygulanmaya devam edecek. Bu oranlar, 2023 yılında yapılan düzenlemelerle artırılmıştı.
DEVLET TAHVİLİ VE HAZİNE BONOSUNDA STOPAJ ORANI SIFIR
Öte yandan devlet tahvili ve hazine bonolarından elde edilen gelirler için uygulanan yüzde 0 stopaj oranı da 31 Temmuz 2025’e kadar geçerliliğini koruyacak. Böylece yatırımcılar, bu enstrümanlardan elde ettikleri kazançlarda stopaj kesintisine tabi tutulmayacak.
Uzmanlar, sürenin uzatılmasının piyasalarda belirsizliğin önüne geçeceğini ve yatırımcı güvenini artıracağını belirtiyor.
YORUMLAR 1
-
Mehmet Güngör 7 saat önce Şikayet EtBu stopaj vergileri milleti otomatik dolara avroya sterline franga itiyor artık millet vergi lafı duyunca psikolojik tüyleri diken diken oluyor hızla kaçıyor faize olan günahda cabası nas varken dövizi en iyi seçenek görüyorBeğen