Bakan Şimşek, finansman kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı görüşmeleri değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ABD'de görüşmeler gerçekleştirdiği bazı uluslararası finansman kuruluşlarından 3 yıllık dönemde, uzun vadeli ve düşük maliyetli yaklaşık 41 milyar dolar proje finansmanı sağlamayı öngördüklerini bildirdi.

GİRİŞ 26.04.2025 17:31 GÜNCELLEME 26.04.2025 17:32
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD temasları kapsamında bir araya geldiği bazı uluslararası finansman kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı görüşmelere ilişkin bilgi verdi. Türkiye'nin kalkınma finansmanını en etkin kullanan ülkeler arasında yer aldığını vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Dünya Bankası, Uluslararası Finans Kurumu, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Asya Altyapı Yatırım Bankası, İslam Kalkınma Bankası ve Avrupa Yatırım Bankası ile işbirliklerimizi güçlendirmek üzere bir araya geldik. Bu kuruluşlardan 3 yıllık dönemde uzun vadeli ve düşük maliyetli yaklaşık 41 milyar dolar proje finansmanı sağlamayı öngörüyoruz. Kaynaklar yeşil ve dijital dönüşüm, afet dayanıklılığı, altyapı yatırımları ve kapsayıcı büyüme projeleri için kullanılacak. Böylece, üretkenliği artırarak sürdürülebilir yüksek büyümeyi destekleyeceğiz. Hedefimiz, Türkiye'nin yüksek gelirli ülkeler arasında yer almasıdır."

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 10
  • MaDMaX 5 saat önce Şikayet Et
    çok güzel para. doğru yerlerde kullanılırsa bazı sanayi kollarına çağ atlatır.
    Cevapla
  • Ergun 5 saat önce Şikayet Et
    Cumhuriyet Hırsızlar Partisindende 50 milyarlık haciz işlemi başlasın boykot bedeli chpye yüklensin ne var ne yok el konulsun. Parti üyelerin mal varlıkları dondurulsun. Hırsıza boykotcuya bu muamele vatandaşa ülkeye zarar veren bizden asla olamazlar
    Cevapla
  • Misafir 6 saat önce Şikayet Et
    sayın bakan iç finanslari hareketlendir yastık altındaki altınlara bı çözüm bul havuz sistemini geri getir dişa fayiz odemiyelim
    Cevapla
  • Misafir 123 6 saat önce Şikayet Et
    Çok iyi. Sevindim.
    Cevapla
  • Kamil 6 saat önce Şikayet Et
    Deprem salınımları , Güneş , Rüzgâr ile kendi enerjisini kendisi üretebilen Teorik 9 Şiddetinde depreme dayanıklı etap etap Fütüristik şehir inşa edebilirsek daha fazla yatırım finansmanı alabiliriz . Dolar Yüz Milyonerlerinin gökdelen daire katı ve ofis edinmesi de finansmanın geri ödemesini kolaylaştıracaktır .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle