Bakan Uraloğlu: Mevcut aramaların yüzde 75'i karşılandı
İstanbul’da meydana gelen depremin ardından GSM operatörleriyle toplantı gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Aramaların yüzde 75’ini karşıladık. İnternet tabanlı uygulamalarda ise sorun yaşanmadı” dedi.
İstanbul'da meydana gelen ve geniş bir bölgede hissedilen depremin ardından vatandaşlar, GSM operatörlerine ulaşmakta zorluk yaşadı. Yaşanan aksaklıklar sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone yöneticileriyle bir araya geldi.
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Uraloğlu, hem altyapı hem de iletişim sistemleriyle ilgili son durumu kamuoyuyla paylaştı.
Deprem kaçıp fahiş fiyata yakalandılar! 2 saatte yüzde 42 zam
"BAZ İSTASYONLARINDA ENERJİ VE YIKIM PROBLEMİ OLMADI"
İstanbul genelinde 20 bin baz istasyonu bulunduğunu belirten Uraloğlu, “Bu baz istasyonlarının hiçbirinde kapsama problemi yaşamadık. Ne enerjisi kesildi ne de yıkım yaşandı, hepsi ayakta kaldı” dedi.
"DEPREM ANINDA ARAMA YOĞUNLUĞU 10 KATINA ÇIKTI"
Bakan Uraloğlu, yaşanan yoğunluğa ilişkin, “Normalin 2,5 katı kapasiteye çıkabildik. Ancak o anda sesli arama talebi 7 ile 10 kat arttı. Mevcut aramaların yüzde 75’ini karşılayabildik. Geriye kalan yüzde 25’i ise yoğunluk nedeniyle yapılamadı” ifadelerini kullandı.
Kamu işçisinin zam görüşmesinde üçüncü toplantı
"İNTERNET ÜZERİNDEN GÖRÜŞMELERDE SIKINTI YAŞANMADI"
İnternet tabanlı iletişim kanallarında ise herhangi bir problem yaşanmadığını belirten Uraloğlu, “Web tabanlı aramalarda da iki kat artış oldu ama tamamen karşılayabildik. WhatsApp gibi uygulamalarda problem yaşandığını beyan eden olmadı” dedi.
15 dakikalık yoğunluk sürecinin ardından sistemlerin normale döndüğünü söyleyen Uraloğlu, benzer durumlarda iletişim için kısa mesaj ve internet tabanlı uygulamaların kullanılmasını önerdi.
TCMB ile Kazakistan Merkez Bankası'ndan swap anlaşması
"İSTANBUL’DA 4 KAT KAPASİTE ARTIRILDI"
İstanbul’daki iletişim altyapısının 2019 Silivri depreminin ardından önemli ölçüde geliştirildiğini vurgulayan Uraloğlu, “2019’dan bu yana yaklaşık 4 kat kapasite artışı sağladık. Ancak yine de afet anlarında yüksek yüklenme yaşanabiliyor. Bu yüzden GSM altyapımızı yeniden gözden geçiriyoruz” dedi.
TRAFİK YOĞUNLUĞUNA DA DEĞİNDİ
Deprem sonrası İstanbul’dan çıkışlar artınca Kuzey Marmara Otoyolu’nda da yoğunluk yaşandığını belirten Uraloğlu, “Yasal hız limiti olan 140 km/saat zaman zaman 50-60 km’ye kadar düştü. 4 şeritli bir otoyola normalden fazla araç yüklenince yavaşlama kaçınılmaz oluyor” şeklinde konuştu.
Kamu işçisinin zam görüşmesinde üçüncü toplantı
-
Mehmet 1 saat önce Şikayet EtBizim operatorler ancak zam yapsin para alsin ama hizmet onemli deyil bide dunyadaki en pahali iletisim bizde ayda 1200 fatura oduyoz ama hizmet sifirBeğen Toplam 28 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet Etherkeste telefına yüklenmesin mesajlaşma çalışıyor, 5 milyon kişi telefına sarılırsa aynı anda adamlar ne yapsınBeğen Toplam 4 beğeni
-
Hdmz 1 saat önce Şikayet Etİnternet hizmeti sağlık emniyet gibi bedava olmalı veya sosyal güvenlik uygulama sı gibi kısmi Vedel alınıp devlet kontrolünde olması lazımBeğen Toplam 2 beğeni
-
Ali veli 1 saat önce Şikayet EtSon 3 yıldır enflasyon vs dlye abartılı faturalar sabitleyip satıyorlar misal 100 TL olması gereken fatura 300 1000 TL arası satıyor artı tarife ni indirimiyor birde İnternet misal 200 TL bayii de 500 TL tarife dlye tam blr fırsatçı zihniyeti var maliyet artışı dkye yalanları bahaneleri vs vs ve bu gibi durumlarda gsm ler iptal gs fatura vs düzenlemesi şart aşırı pahalıBeğen Toplam 11 beğeni
-
Yaşar 1 saat önce Şikayet Et50 senelik ayakta zor duran bina çatılarına verici koyuyolar zaten depremde o bina yıkılırBeğen Toplam 5 beğeni