Beyaz et devinde skandal! Firmadan açıklama geldi

Sakarya İl Tarım Müdürlüğü denetiminde tespit edilen zararlı bakteri sonrası ürünler toplatıldı, firmadan açıklama geldi

GİRİŞ 11.04.2025 16:31 GÜNCELLEME 11.04.2025 16:34
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimlerde, beyaz et üreticisi Şenpiliç’in ‘Annemin Köftesi Piliç Kasap Köfte’ adlı ürününde insan sağlığına zararlı Listeria monocytogenes bakterisi tespit edildi. Tespit üzerine ürünler piyasadan toplatıldı, firmaya idari yaptırım uygulandı.

ABD-Çin geriliminde yeni perde! Çin'den misilleme hamlesiABD-Çin geriliminde yeni perde! Çin'den misilleme hamlesi

ÜRÜNLER TOPLATILDI, 210 BİN TL CEZA KESİLDİ

Söğütlü 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan işletmede yapılan kontrollerde alınan numunelerde 10.03.2025 son tüketim tarihli ürün üzerinde Listeria bakterisine rastlandı. İnsan sağlığı için risk oluşturan bu bulgu üzerine İl Müdürlüğü, ürünlerin toplatılması ve imha edilmesi yönünde karar aldı.

İşletmeye, 210 bin 622 TL idari para cezası kesilirken, ilgili ürün partileri Sakarya İl Tarım Müdürlüğü gözetiminde akredite tesiste imha edildi.

Danimarka'da ABD ürünlerine boykot dalgasıDanimarka'da ABD ürünlerine boykot dalgası

ŞENPİLİÇ’TEN AÇIKLAMA: “PİYASADA ÜRÜN KALMADI”

Olay sonrası bir açıklama yapan Şenpiliç, ilgili partiye ait ürünlerde Listeria tespit edildiğini doğruladı. Ancak söz konusu ürünlerin piyasadan tamamen toplatıldığını, imha sürecinin Tarım Müdürlüğü onayıyla gerçekleştiğini ifade etti.

Açıklamada, “İlgili parti öncesi ve sonrası yapılan tüm testlerde olumsuz bir bulguya rastlanmamıştır. Piyasada söz konusu üründen kalmamıştır. Tüm üretim sürecimiz Gıda Güvenliği Politikamız doğrultusunda yürütülmektedir” denildi.

Altın fiyatlarında tarihi rekor! 6 bin TL için tarih verildiAltın fiyatlarında tarihi rekor! 6 bin TL için tarih verildi

NE OLMUŞTU?

Yaklaşık 2 ay önce gerçekleştirilen denetimlerde, Şenpiliç’e ait ‘Annemin Köftesi Piliç Kasap Köfte’ adlı üründen alınan numunede L. monocytogenes tespit edilmişti. Bakteri, özellikle hamileler, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf bireyler için hayati risk oluşturabiliyor. Bunun üzerine ürünlerin geri çekilmesi ve imhası kararı alınmıştı.

Bakan Şimşek'ten Özgür Özel'e sert tepki: 'Yakışmıyor'Bakan Şimşek'ten Özgür Özel'e sert tepki: 'Yakışmıyor'

Benzine zam geliyorBenzine zam geliyor

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 104
  • SERHAT 2 ay önce Şikayet Et
    onuda gider gösterirler emin olun
    Cevapla
  • Ahmed 2 ay önce Şikayet Et
    Kasten çok sayıda kişiyi öldürmeye teşebbüsün cezası 210 bin TL. Madalya verildi mi?
    Cevapla
  • Ali Rıza 2 ay önce Şikayet Et
    Cezaya bak arkadaş ya ödeyemez bunlar yardım edelim biraz
    Cevapla
  • Serkan 2 ay önce Şikayet Et
    Peki hiç satın alma olmuşmudur. Bu da araştırıldı mi? Ben anlamıyorum insan sağlığı bu kadar ucuz mu ? Piyasada marka sahibi bir firmanın ürünü böyle llursa ufak markalar yerel markalar ne yapmaz. Siz hicmi gıda muh. Calıştırmıyprsunuz,veteriner,numune almıyorsunuz. Yazık hazır paketli ürün alınmaz.
    Cevapla
  • İLTERİŞ KAĞAN 2 ay önce Şikayet Et
    Ceza yoksa otorite yok demektir. Ceza yetersizse otorite yetersiz demektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle