Trump için yeni iddia! Kalıcı hale gelebilir

ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalata getirdiği yüzde 10’luk gümrük vergisi planı, Wall Street’teki tepkiler sonrası üç aylığına durdurulmuştu. Ekonomistler, bu duraklamanın kalıcı hale gelebileceğini söylüyor.

Trump için yeni iddia! Kalıcı hale gelebilir
Trump için yeni iddia! Kalıcı hale gelebilir
GİRİŞ 10.04.2025 10:36 GÜNCELLEME 10.04.2025 10:36

ABD Başkanı Donald Trump’ın çarşamba günü aldığı 90 günlük gümrük tarifesi durdurma kararı, ekonomi çevrelerinde uzun vadeli bir dönüşümün habercisi olarak yorumlandı. Capital Economics Başekonomisti Paul Ashworth, geçici olarak duyurulan bu adımın daha kalıcı hale gelebileceğini ifade etti.

Trump’ın Wall Street’te yaşanan sert dalgalanmaların ardından Çin'den yapılan ithalata yönelik vergileri artırmasına rağmen, çoğu ülke için yüzde 10’luk temel gümrük tarifesini yürürlükte bıraktığına dikkat çeken Ashworth, “Şu anki varsayımımız, piyasanın tepkisinden çekinen Trump’ın bu ‘duraklamayı’ tekrar tekrar uzatacağı yönünde” değerlendirmesinde bulundu.

"TRUMP’IN KAMPANYA SÖZÜNE DÖNÜŞ OLABİLİR"

Ashworth, bu gelişmenin Başkan Trump’ın seçim kampanyasında sıklıkla dile getirdiği evrensel yüzde 10’luk gümrük vergisi modeline oldukça benzediğini vurgulayarak, “Bu adım, aslında uzun vadede Trump’ın söz verdiği vergi yapısının zeminini oluşturabilir” dedi.

Uzmanlara göre, ticaret savaşlarının gergin atmosferi içinde ABD yönetiminin attığı bu geri adım, ekonomik göstergelerin ve piyasa reaksiyonlarının Beyaz Saray politikalarını nasıl etkileyebileceğini de gözler önüne serdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.